XS
SM
MD
LG

Danska prizemljila Orlove

Srbija poražena u Kopenhagenu FOTO: zurnal.rs

Posle remija sa Španijom (0:0) na otvaranju elitne divizije Lige nacija, Orlovi su gostovali u Danskoj, sa kojom su nedavno na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj odigrali 0:0.
Na kraju u 2. kolu Lige nacija u Kopenhagenu 2:0 za Dance. Meč su obeležile makazice Jusufa Polsena u 61. minutu.
Igra Orlova slaba, pre svega u napadu. Borbenost im se ne može zameriti, ali u protivničkom delu terena kreativnosti nigde.
Prvo poluvreme protiv Španije dalo je neku nadu, ali se već u Kopenhagenu sve vratilo na staro.
Za ceo meč dva šuta u okvir gola, po jedan u svakom poluvremenu. Igra - za zaborav.
U poslednjih pet mečeva Orlovi su samo jednom dali gol, Luka Jović u nadoknadi protiv Slovenije na EP.
Prvo poluvreme:
Prva kakva takva prilika u 13. minutu, slobodan udarac za domaćina, lopta ubačena u kazneni, Vestergard je pokušao glavom sa devet metara, lopta je završila tri, četiri metra kraj stative.
Čekalo se 24 minuta na naš prvi šut u okvir gola, probao je Samardžić sa 18 metara, bacio se Šmajhel u levu stranu i odbranio. 
Minut 36. i sjajna akcija Danaca, Polsen petom vraća za Gronbeka, uklizava Birmančević, Danac loptu šalje preko njega i malu mrežu - 1:0. Usledila je duga VAR provera. Posle tri minuta sudija je prstom upro na centar.
Drugo poluvreme:
Selektor Stojković je na poluvremenu uveo Živkovića umesto Grujića i sada je to tim koji je počeo meč sa Špancima.
Andersen je u 51. minutu na polovini terena sekao kontru Orlova, pokosio je Živkovića i dobio žuti karton prvi na meču).
Tri minuta kasnije volej Živkovića iz prve iskosa sa 15 metara, lopta je završila koji metar kraj stative.
Ilić je oko polovine terena izbacio dvojicu rivala, činilo se opasna kontra, pa ga je Kristiansen rukama bacio na zemlju, za žuti karton.
Petljali su naši u odbrani, izgubili loptu, Danci su napad prebacili na levu stranu, centaršut u srce kaznenog, usledile su makazice Polsena - 2:0. Između Pavlovića i Lukića je odreagovao, ostavio ukopanog na liniji golmana Rajkovića.
Ubrzo su u igru ušli Mitrović i Ratkov umesto Nedeljkovića i Samardžića.
U dva minuta tri žuta kartona za Orlove, Lukića, Mitrovića i Pavlovića.
U 88. minutu šut iskosa sa 18 metara Mitrovića, solidan pokušaj, tek drugi Orlova u okvir gola, lopta lak plen za golmana Šmajhela.

DANSKA – SRBIJA 2:0 (1:0)

Kopenhagen - Stadion: Parken. Sudija: Kris Kavano (Engleska). Žuti kartoni: Andersen, Kristiansen (Danska), Lukić, S. Mitrović, Pavlović (Srbija). Strelac: 1:0 Albert Gronbek u 36, 2:0 Jusuf Polsen u 61. minutu.
DANSKA: Šmajhel, Kristensen, Vestergard, Andersen, Bah, Hojbjerg, Norgard (od 60. Hjumland), Kristiansen (od 82. Frendrup), Gronbek (od 60. Isaksen), Polsen (od 69. Vind), Eriksen (od 69. Dorgu). Selektor: Morten Veghorts.
SRBIJA: Rajković, Pavlović, Milenković, Eraković, Nedeljković (od 64. S. Mitrović), Birmančević (od 80. Jovanović), Lukić (od 72. Belić), Ilić, Grujić (od 46. Živković), Samardžić (od 64. Ratkov), Jović. Selektor: Dragan Stojković.