XS
SM
MD
LG

Švedski mediji: Selektor Barbarez kriv za haos u taboru “Zmajeva”

Sergej Barbarez FOTO: FS BiH

Selektor Sergej Barbarez je, tvrde švedski mediji, glavni krivac za haos u fudbalskoj „A“ reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Menadžer fudbalera Hamburgera Denisa Hadžikadunića, Valid Faur je švedskim medijima ispričao da je problem u taboru "Zmajeva" lične prirode i da njegov štićenik nije “kliknuo” sa selektorom.

Nekadašnji defanzivac Malmea je izostavljen sa spiska za utakmicu protiv Holandije (5:2), a kasnije je selektor Barbarez objasnio da se nije zalagao na treninzima.

-Bio je apatičan i nemotivisan - prenio je izjavu Barbareza njemački “Bild”.

Na meču u Budimpešti (0:0), Hadžikadunić je bio u širem kadru, ali je svih 90 minuta proveo na klupi za rezervne igrače.

Švedski "Fudbal Direkt" navodi da motivacija Hadžikadunića nije problem već njegov odnos sa Barbarezom.

-Nije bitno koliko ste dobar fudbaler da li ste na terenu ili na tribinama. Za Denisa nema ništa veće od predstavljanja svoje zemlje i to je sve za šta se zalaže. To su lični razlozi, niko ne razumije zašto je bio na tribinama u prvoj utakmici - rekao je Faur.

Pomenuti portal je istakao i probleme sa Anelom Ahmedhodžićem, koji je danas napisao saopštenje i oprostio se od daljih nastupa za reprezentaciju BiH.