XS
SM
MD
LG

Staro rukovodstvo DŽSRS ponavlja: U23 Prvenstva neće biti u Palama

Spremne medalje za prvenstvo/ Džudo klub Rajko Kušić

U džudou Republike Srpske trenutno vlada veliki razdor i borba "starog" saziva džudo vlasti, odnosno novoizabranog rukovodstva. Trenutno je taj slučaj na sudu, jer je u sudski registar novo rukovodstvo upisano, na šta je staro rukovodstvo uložilo žalbu, te je trenutno taj spor u procesu.

Dok se taj spor i zvanično ne riješi oba rukovodstva izdaju svoja saopštenja, a posljednja nam stižu danas, uoči Memorijalnog turnira "Rajko Kušić" u Palama, te U23 prvenstva Republike Srpske paralelno sa tim.

Iz "starog" rukovodstva stiže saopštenje na našu adresu da je U23 prvenstvo u Palama otkazano, jer je klubu oduzeta tehnička organizacija zbog nesaradnje sa Džudo savezom Republike Srpske u vezi sa organizacijom.

- Obavještaamo klubove Džudo saveza Republike Srpske da je upravni odbor DžSRS dana 12.09.2024. godine na telefonskoj sjednici donio odluku da se Džudo klubu „Rajko Kušić“ Pale oduzme tehnička organizacija prvenstva Republike Srpske za mlađe seniore i mlađe seniorke (U23) zbog nepostupanja da takmičenje organizuje u saradnji sa kancelarijom Džudo saveza Republike Srpske, čime su grubo povrijedili odredbe člana 24 Statuta DžSRS kojim je propisano da je Džudo savez Republike Srpske odgovoran za sve organizacije u Republici Srpskoj, član 25 Statuta DžSRS da svako takmičenje ili turnir organizovan u Republici Srpskoj podliježe odobrenju od strane Džudo saveza Republike Srpske, i član 25 pravilnika o radu sudija Džudo saveza Republike Srpske da je obaveza tehničkog organizatora da obavjesti kancelariju Saveza o svim potrebama (strunjače, sudije i ostalih potreba koje su neophodne za organizaciju). Odluku upravnog odbora o tehničkom organizatoru i terminu održavanja navedenog takmičenja dostavićemo u najkraćem periodu, stoji u saopštenju kojeg potpisuje Dražen Subotić.

Odmah nakon tog saopštenja oglašava se i novoizabrani predsjednik DŽSRS, Živko Milijaš, koji tvrdi da će prvenstva biti, kao i Memorijala koji je najstariji džudo turnir u kalendaru.

- Vrlo dobro znamo da je prvenstvo Republike Srpske za mlađe seniore i memorijal 'Rajko Kušić' u džudo kalendaru RS i BiH 14. septembra 2024. godine u tehničkoj organizaciji džudo kluba 'Rajko Kušić' iz Pala. Ova takmičenja su više od 20 godina u organizaciji džudo kluba 'Rajko Kušić', a sam memorijal 'Kuša', kako su ga zvali, je najstariji memorijal u Džudo Savezu RS, poručili su iz "novog" rukovodstva, uz podsjećanje da je Osnovi sud u Banjaluci 09. jula 2024. godine  iz sudskog registra izbrisao Dražena Subotića i Sinišu Đukića kao dosadašnja lica ovlaštena za zastupanje i predstavljanje i upisao Živka Milijaša i Dejana Ćupa za nova lica ovlaštena za zastupanje i predstavljanje Džudo Saveza Republike Srpske.

- Stoga sve njihove odluke, odluke upravnog odbora i saopštenja za javnost su neosnovani do konačnog rješenja po žalbi, dodaje se.

Iz "starog" saziva rukovodstva Džudo saveza Republike Srpske nam ponavljaju da su oni legitimni, te ukazuju na dopis Ministarstva porodice, omladine i sporta u kojem stoji da su na dan 9.9. ovlaštena lica za zastupanje Saveza Dražen Subotić i Siniša Đukić. Tvrdi se da prvenstva Republike Srpske neće biti, da to nije legalno prvenstvo Republike Srpske, te da osvajači medalja neće steći pravo nastupa na prvenstvu Bosne i Hercegovine.

Vidjećemo šta će sutrašnji dan donijeti u Palama i koliko će klubova da se pojavi, odnosno ne pojavi. Ono što je sigurno je da je Džudo klub "Rajko Kušić" već spremio medalje i pehare za najbolje na prvenstvu Republike Srpske za mlađe seniore, o čemu su se pohvalili na društvenim mrežama.