XS
SM
MD
LG

Loznica u prijateljskom meču savladala Željeznicu

Futsaleri Loznice su u prijateljskom meču večeras u Istočnom Sarajevu savladali Željeznicu 5:2. 

Lozničani su na jednoj mini turneji u Sarajevu, jučer su igrali protiv Željezničara i slavili pobjedu 7:1, danas su u Istočnom Sarajevu bili bolji od prvaka Republike Srpske, a sutra im je još ostala utakmica protiv ekipe iz Emirata koja je na pripremama u Sarajevu. Faktički, ovo su i generalne probe za prvenstvo Srbije koje kreće naredne sedmice.

Nisu ni jedni ni drugi bili kompletni u ovom meču. Zbog obaveza prema reprezentaciji Srbije odsustvovali su prvi golman i kapiten Jakov Vulić, te Lazar Živanović, dok Željeznica nije mogla da računa na kapitena Slobodana Eleza, golmana Jasmina Balaša, te Mladena Perovića.

Ipak, ono što je Aziz Turudija vidio može da ga u većoj mjeri zadovolji, jer su se sa samo neka dva treninga sa loptom dobro suprotstavili ekipi koja je u završnoj fazi priprema i objektivno dosta jači. Dvadeset pet minuta je to djelovalo jako dobro, promašili su tri fantastične prilike, a jeftino su primili golove. I onda im se igra raspala u završnici. No, prvo poluvrijeme sigurno može da raduje domaću ekipu.

Poslije nekoliko promašenih prilika, Mateusa za goste koji izlazi sam na Šarića i umjesto za šut odlučuje se za pas na stranu i griješi. Na drugoj strani odlične šanse Dejana Kovačevića, Almina Godinjaka i Ajdina Drine nisu završile golom. I onda u 14. minuti 1:0 za goste. Korner Aleksandra Pavlovića, lijepo plasirana lopta reprezentativca BiH, Miloša Radujkovića uz samu stativu za 1:0. Brzo nakon toga i 2:0. Griješi Amer Šarić, dodavanje presjeca Stefan Spasić i to je 2:0, ujedno i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku susreta još jedna greška domaćih, presječena lopta i sigurna realizacija Miloša Radujkovića ponovo, da bi onda na scenu stupio i drugi reprezentativac BiH, Miloš Todorić i sa dva pogotka u 29. minuti odvodi Loznicu na 5:1.

Domaći uspjevaju da stignu do počasnog pogotka u 33. minuti. Prekid Kristijana Radina, a Aleksandar Pavlović pogađa vlastitu mrežu. Na kraju, u 40. minuti i konačnih 5:2. Indirekt za Željeznicu, Nermin Jusić je strijelac za završetak ove utakmice.

Minuta ćutnje

Utakmica u Istočnom Sarajevu je počela minutom ćutnje u čast dugogodišnjeg predsjednika Željeznice i igrača ovog kluba Miše Vlaškog - Šila.

KMF ŽELJEZNICA - KMF LOZNICA-GRAD 2:5 (0:2)
SRC "Slavija", Istočno Sarajevo
Gledalaca: 150
Sudije: Slavoljub Gogić (Istočno Sarajevo) i Alem Bajrović (Sarajevo)
Strijelci: 0:1 Radujković 14, 0:2 Spasić 18, 0:3 Radujković 25, 0:4 Todorić 29, 0:5 Todorić 29, 1:5 Pavlović 33ag, 2:5 Jusić 40
Žuti kartoni; - 

ŽELJEZNICA: Šarić, Bjelica, Minić, Jusić, Godinjak, Šupić, Ramić, Radojević, Kovačević, Lučanović, Radin, Drina  Trener: Aziz Turudija

LOZNICA: Đurić, Radujković, Todorić, Pavlović, Mateus, Spasić, Avramović, Matić, Madruga, Rabisko  Trener: Marko Perić