XS
SM
MD
LG

Paljani nastavljaju sa odličnim igrama: Zaslužen trijumf Romanije protiv Slavije

Foto/ Slavija INFO

Fudbaleri Romanije savladali su Slaviju na svom terenu 2:0 u utakmici 7. kola m:tel Prve lige Republike Srpske.

Iako broj kartona koje je podijelio Stefan Bokić to ne bi sugerisao, bila je ovo zaista jedna fer i korektna utakmica. Veći broj tih kartona se mogao i izbjeći, ali sudija iz Bileće nije tako smatrao, te je čak 15 žutih kartona i jedan crveni, drugi žuti karton, za Sergeja Tomića.

Stavio je Jadranko Bogičević na muke svog kolegu na drugoj strani stavljanjem trojice superbrzih fudbalera u vrh napada, Hinestroze, Pirta i Radovića. Pravili su ogromne probleme defanzivcima Slavije i u kombinaciji sa dugim loptama koje su bile izvrsne to je itekako dalo rezultat Romaniji.

Krenulo je sa dva šuta van okvira gola, Matković i Čvoro šutiraju iz dobrih pozicija šutiraju van okvira gola.

U 12. minuti Romanija dolazi do prvog pogotka. Lopta sa očima Benjamina Čolića iz zadnje linije, Alonzo Pirt je prima i dolazi u sjajnu šansu, Dino Hamzić brani, ali se lopta odbija Ognjenu Radoviću koji je na pravom mjestu i pogađa za 1:0.

Mogla je Slavija da uzvrati u 21. minuti. Prva prijetnja golu Dalibora Mitrovića i odmah izvrsna prilika u kojoj su se našli Arbinja i Govedarica. Šutirao je prvo Arbinja, Mitrović kranjim naporom odbranio, lopta se odbija do Govedarice koji šutira malo iskosa, Mitrović zatvara ugao.

Potom prijeti Slavija i iz slobodnog udarca. Govedarica je oboren iskosa na lijevoj strani, on je i izveo slobodnjak. Zavrnuo je loptu na drugu stativu, lopta prolazi tik pored stative, svi kasne na nju i propada ta šansa za goste.

Finiš utakmice ponovo pripada Romaniji. U 43. minuti, Ognjen Radović šalje loptu za Hinestrozu, koji se uvlači Mandiću iza leđa i bježi mu u trku, bocka loptu preko Dine Hamzića, a iako je lopta išla u okvir gola, pred linijom Alonzo Pirt ovjerava loptu i šalje je u mrežu za 2:0.

U narednom napadu umalo i velikih 3:0 za domaće. Opet je Hinestroza pobjegao odbrani Slavije, ponovo uputio loptu prema golu, a Pirt se sada obrukao, sa dva metra je promažio prazan gol i poslao loptu iznad prečke.

Nije bio Milan Muminović previše zadovoljan igrom svoje ekipe, na poluvremenu je odmah izvršio trostruku izmjenu. Prinudno je morao izaći Hamza Hodžić zbog povrede, a izveo je i neprimjetnog Dabića i Vučinića, te uveo Đerića, Angula i Avdalovića.

Preuzela je Slaviju loptu na startu drugog poluvremena, i u 53. minuti prvi prijete u nastavku pokušajem Govedarice. Probao je poslije nesigurne reakcije odbrane domaćih da prebaci Mitrovića, i jeste, ali je prebacio i gol.

Romanija uzvraća još jednom na svoj način. Hinestroza je lako pobjegao Sergeju Tomiću, odigrao u sredinu za Ognjena Radovića, ali šut ofanzivca Romanije u posljednji trenutak blokira Dejan Đerić.

Umirila je Romanija značajno utakmicu u drugom poluvremenu, znao je Jadranko Bogičević itekako šta radi, Romanija je zatvorila sve prilaze svom golu, te osim jednog pokušaja Sergeja Tomića nakon centaršuta Đorđa Avdalovića nisu napravili gotovo ništa. Imao je Nikola Bjeloš jedan prodor u 82. minuti kada pada u kaznenom prostoru, a Stefan Bokić pokazuje da je riječ o simuliranju.

Do kraja utakmice još samo pišemo crveni karton za štopera gostiju Sergeja Tomića koji zbog nabijanja lopte nakon napravljenog prekršaja dobija drugi žuti karton, te Slavija u posljednjim minutama meča ostaje sa desetoricom, te jedan pokušaj rezerviste domaćih Miloša Borovčanina kojeg blokira Gojković, pa Hamzić brani taj udarac i ostalo je 2:0.

ROMANIJA – SLAVIJA 2:0 (2:0)
Stadion „Vlajko Petrović“, Pale
Gledalaca: 200
Sudija: Stefan Bokić (Bileća)
Strijelci: 1:0 Radović 12, 2:0 Pirt 43
Žuti kartoni: Hinestroza, Rizvanović, Radović, Čvoro, Matković, Sosa(Romanija), Arbinja, Vučinić, Tomić, Đerić, Mandić, Avdalović, Bjeloš, Maslovarić (pomoćni trener) (Slavija)
Crveni karton: Sergej Tomić (Slavija) 85

ROMANIJA: Mitrović, Alić, Kosorić, N.Čvoro (od 76. Handžić), Sosa, Radović (od 90. Arbinja), Pirt (od 66 Križevac (od 90. Ignjić)). , Hinestroza (od 76. Borovčanin), Rizvanović, Matković, Čolić

SLAVIJA: Hamzić, Hodžić (od 46. Đerić), Gojković, Erić (od 65. Bjeloš), Arbinja, Dabić (od 46. Angulo), Vučinić (od 46. Avdalović), Mandić, Karić, Govedarica (od 78. Rastoka), Tomić


Famos : Velež
Drina (Z) : Ljubić
BSK : Sloboda (MG)
Sutjeska : Rudar Prijedor
Borac : Laktaši
Leotar : Drina HE
Zvijezda 09 : Kozara
Slavija : Sloboda (NG)
Željezničar : Romanija
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Laktaši 7 5 0 2 15
2 Zvijezda 09 7 5 0 2 15
3 Rudar Prijedor 7 4 2 1 14
4 Romanija 7 4 2 1 14
5 Kozara 7 3 4 0 13
6 Željezničar 7 3 2 2 11
7 Sloboda (NG) 7 3 1 3 10
8 Sloboda (MG) 7 3 1 3 10
9 Famos 7 3 0 4 9
10 Leotar 7 2 3 2 9
11 Drina HE 6 3 0 3 9
12 Borac 7 3 0 4 9
13 Slavija 7 2 2 3 8
14 Sutjeska 7 2 1 4 7
15 Ljubić 7 2 1 4 7
16 Drina (Z) 7 1 3 3 6
17 Velež 7 1 2 4 5
18 BSK 6 0 2 4 2