XS
SM
MD
LG

Slavija sa sedam medalja u Rumuniji: Filip Šantić prvak Balkana

Šantić najbolji na Balkanu

Džiu džicu klub Slavija osvojio je preposljednjeg dana otvorenog prvenstva Balkana u rumunskom Piteštiju još četiri medalje, te su tako svi članovi kluba u sastavu reprezentacije Republike Srpske osvojili neku od medalja, te su radili klupsko finale u kategoriji do 77 kilograma za mlađe kadete.

U kategoriji do 77 kilograma za mlađe kadete Filip Šantić je osvojio titulu prvaka Balkana pobjedama protiv Anuela Fertija iz Grčke full ipponom, zatim Nikše Tešića, reprezentativnog kolege 9:2, da bi u finalu bio uspješniji od klupskog kolege Milana Antunovića. Antunović je do finala savladao Grka Dimitriosa Morfiadakisa 16:9, a onda i drugog Grka Georgiosa Makrisa 10:9. 

U kategoriji preko 77 kilograma radili su Uroš Nišić i Kristijan Petrović, Nišić je u prvom kolu diskvalifikovan u meču u kojem je vodio protiv Rumuna Aleksandrua Dragalina zbog nedozvoljene poluge na nozi. Nakon toga dobija Kirjakosa Keimonakisa iz Grčke, te Dragoša Mihaela iz Rumunije i osvojio bronzu. Petrović je u prvom kolu također dobio Keimonakisa, a onda gubi od Rumuna Aleksandrua Dragalina. U repesažu dobija Panajotisa Vartalisa i osvoja bronzu.

Podsjećamo, prvog dana srebrne medalje su osvojili Danijel Blažić i Anđela Ždrale, a Kristijan Petrović je u ne-wazi uzeo bronzu.

Na otvorenom prvenstvu Balkana nastupilo je oko 1200 takmičara iz 24 zemlje.