XS
SM
MD
LG

Jahorina sa sedam medalja završila nastup na Balkanskom prvenstvu

Uspjeh Paljana u Rumuniji

Džiu džicu klub Jahorina nastupio je sa devet takmičara u sastavu reprezentacije Republike Srpske na 19. otvorenom prvenstvu Balkana u rumunskom Pištetiju.

Paljani su osvojili sedam medalja i to dvije zlatne, četiri srebrne i jednu bronzanu. Katarina Šupić i Nora  Petrović su najbolje na Balkanu, vicešampioni Balkana su Anja Delipara, Tara Soković, Nora Petrović i Sunčica Vuković, dok je jedinu bronzu osvojio Njegoš Jerkić.

Luka Savić i Dejan Plakalović ovaj put nisu uspjeli da se okite medaljum sa po dvije pobjede i jednim porazom u najpunijim kategorijama na prvenstvu.

Menadžment kluba osvrnuo se na protekli period rada i odlaska na takmičenja ovog ranga, napominjući da se radi o veoma mladom sportskom kolektivu koji je sa Balkanskog prvenstva 2022. u Pale donio 12 medalja, 2023. godine 10 medalja i posljednjem održanom Balkanskom prvenstvu u Rumuniji sedam medalja, ukupno 29 balkanskih medalja za Pale u protekle tri godine te jedna evropska medalja osvojena u proljeće 2024. godine.

Ovom prilikom zahvalili su se Konzulatu Bjelorusije u Bosni i Hercegovini, rukovodstvu Grada Istočno Sarajevo, opštini Pale i svim drugim preduzećima kak i sportskim prijateljima koji nas podržavaju i prate rad kluba.