XS
SM
MD
LG

Milutin Popović dobitnik Plakete opštine Varvarin

Opština Varvarin obeležila je svečano 23. septembar, Dan opštine i 214. godišnjicu Varvarinske bitke, brojnim programima realizovanim proteklih nedelju dana. Ovaj najznačajniji datum u istoriji Temnića, dan sećanja na hrabre ustanike i borce za slobodu Srbije, prilika je da se Varvarin zahvali pojedincima i ustanovama koje su u proteklih 12 meseci doprineli razvoju ovog dela Srbije, pa su tako na svečanoj sednici Skupštine opštine Varvarin uručena opštinska priznanja.

Među dobitnicima najviših opštinskih priznanja, Plakete opštine Varvarin, ove godine je i predsednik Skupštine opštine Modriča Milutin Popović, zajedno sa predsednikom Vlade Republike Srbije Milošem Vučevićem i Srednjom školom Varvarin. Gospodin Popović je dugogodišnji prijatelj i brat svih Temnićana, a prilikom posete Varvarinu posetio je i lokalni Odbojkaški klub „Antena 08 – Temnić“, čijim predstavnicima je uručio komplet odbojkaških lopti.

„Nije lažna skromnost, ne znam koliko sam ja to zaslužio, ali eto hvala na tom priznanju i meni je velika čast i zadovoljstvo što ću to priznanje primiti pored predsednika Vlade Republike Srbije. Sticajem okolnosti, kroz saradnju dva kulturno – umetnička društva, jednog iz Orašja kod Varvarina i drugog iz Dugog Polja kod Modriče, pa se to dalje pretvorilo u saradnju dve mesne zajednice, pa i u sportske aktivnosti, kasnije i saradnja dve opštine i evo na kraju dolazi i do formalnog potpisivanja dokumenta u vidu Povelje o uspostavljanju saradnje između opština Varvarin i Modriča, iako mi jesmo potpuno zajedno, potpuno u bratskim i prijateljskim odnosima i bez toga“, rekao je Milutin Popović.