XS
SM
MD
LG

Napadi na one treće...

Utakmica Široki – Sarajevo donijela je efikasan fudbal i velike pauze kod Var odlučivanja.

Oba tima pokazali su mnogo slabosti prije svega u odbrani. Golove su primali kao da igraju na livadi, a nakon 3:3 i podijele plijena mediji (pojedini) su krenuli u otvorenu hajku na sudije.

Ajde, dobro. Ne sviđaju im se odluke arbitra. Penal Sarajeva je apsolutno ispravno dosuđen. To što je Čelik nesiguran i neiskusan, to je problem Sarajeva. Rukom je gurnuo igrača Širokog.

Poništeni gol Sarajeva, po nama, pogrešno poništen. Nije bio prekršaj. Kažemo, po nama. Sudija ga je poništio, ali ostaje i pitanje da li je ili nije bio i četvrti gol za Široki? Ko može na osnovu video snimka tvrditi da je bio ili da nije bio? Sudija je presudio da nije bio.

E sad se pojavljuje i pitanje, a zašto napad na sudiju i zašto se u sve upetljava neko treći. Izvlači se zaključak da je suđeno za nekog trećeg? Da li Zrinjskog? On bi mogao biti treći. Možda je treći Borac?

Biće da je on. Medijima u Sarajevu Borac je uvijek trn u oku i predsjednik FS BiH. Oni su im krivi za sve! Sve što po njima ne valja u bh fudbalu je (ne)djelo onih iz Banja Luke. Navikli smo se već na to.

Njihovo pravo da tako misle. Nećemo ih ubjeđivati da im je stav pogrešan.

A juče su dobili lekciju od Emira Spahića. Jasno i glasno je rekao da novinari ( a zamislite nisu iz Republike Srpske) buše reprezentaciju i stručni štab. Ostali su nijemi na tu konstataciju. Naravno, nisu mogli na Emira, on im je ljubimac, ali zato mogu na sudije...

Ako je bilo grešaka (a jeste) , onda su išle na račun i Širokog i Sarajeva. Onaj treći je ipak fikcija ostrašćenih sarajevskih medija...