XS
SM
MD
LG

Trijumf Obilića u Kotor Varošu

Obilić Herceg Novi FOTO: sportdc

Veterani „Obilića“ iz Herceg Novog pobjednici su 7. Međunarodnog fudbalskog turnira prijateljstva, koji je održan danas u Kotor Varošu, a na kojem su učestvovali veterani iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.
Novljani su u konkurenciji šest ekipa sasvim zasluženo osvojili prvo mjesto, a u finalnom susretu su nadvisili ekipu Kotor Varoša poslije boljeg izvođenja kaznenih udaraca rezultatom 3:2.
Treće mjesto je osvojila ekipa „Brizbejnskih lavova“, za koju su nastupali doktori i zdravstveni radnici sa Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske, četvrto mjesto je osvojio sastav Sloge iz Saničana, dok su Sokobanja i Apatin zauzeli peto, odnosno šesto mjesto.
Golman pobjedničke ekipe Dragan Todorović je istakao da su nijanse odlučivale o pobjedniku.
-U izuzetno jakoj konkurenciji smo osvojili prvo mjesto i tako prekinuli šestogodišnju dominaciju domaćina na ovom turniru. Ono što je najbitnije je da njegujemo tradiciju i širimo prijateljstva sa svim ekipama koje su učestvovale. Pohvalio bih gostoprimstvo i organizaciju trnira i očekujemo našu braću iz Kotor Varoša naredne godine u našem Herceg Novom - rekao je Todorović.
Predstavnici fudbalskih veterana iz Sokobanje, Apatina i Sloge iz Saničana ocijenili su da je turnir organizovan na vrhunskom niovu, čime su domaćini pokazali zašto su prepoznatljivi u regionu.
Prvi put je na turniru učestvovala ekipa „Brizbejnskih lavova“, koji su imali samo riječi hvale za ovu tradicionalnu manifestaciju.
-Ovakva vrhunska organizacija i gostoprimstvo se samo mogu doživjeti u Kotor Varošu, jer su domaćini maksimalno posvećeni i angažovani da se svi mi osjećamo kao kod svoje kuće - poručili su članovi ekipe „Brizbejnski lavovi“.
Pehare i diplome svim učesnicima turnira su uručili načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan i prijatelj Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije Goran Bunić.
Sedmi međunarodni turnir prijateljstva u malom fudbalu “Kotor Varoš 2024” zajednički su organizovali opština Kotor Varoš i Udruženje za promociju i značaj sportske rekreacije, uz podršku kompanije „Mocart“, brojnih privrednika i ljudi dobre volje.
 

Svi učesnici na turniru FOTO: sportdc