XS
SM
MD
LG

U ŠF "Piksi" ponosni na svoj turnir: Jahorina i Pale poligon gdje stasaju talenti

Već odavno je poznato da je „Piksi kup“  koji se svake godine krajem avgusta održava u Palama i na Jahorini jedan od najprestižnijih i najmasovnijih turnira na prostoru Jugoistočne Evrope,  a i šire.

Veliki je broj ekipa i mladih fudbalskih nada koji su u proteklih 18. godina prodefilovali olimpijskom lepoticom. Ponosni su u redovima ŠF „Piksi“ što su upravo na  Jahorini pokazali svoj raskošan talenat i najavili izuzetnu fudbalsku budućnost sada već poznata fudbalska imena.

Goran Ivković, vođa škole fudbala i direktor ovog  turnira ističe da su upravo ti fudbaleri bljesnuli na najbolji način na „Piksi kupu“ i proglašavani su najboljim igračima što im je bio veliki stimulan u početku karijere.

- Zaista smo presretni kada vidimo i čujemo da neko iz plejade mladih fudbalera bljesne najsjanijim sjajem na evropskoj, a i svetskoj fudbalskoj sceni. Imena sada već fudbalskih zvezda Marka Grujića,Jovice Joveljića, Filip Stevanovića, Dala Varešanovića, Andreja Đokanovića, Majkla Šega... su upravo na Jahorini najavili svoju uspešnu fudbalsku budućnost i već tada se videlo da će imati šta da pokažu na fudbalskim meridijanima. Sada je trenutno u centru pažnje Andrija Maksimović, on je sa nepunih jedanaest godina kao član OFK „Vlada Dimitrijević“ iz Raške upravo na Jahorini prvi put proglašen najboljim igračem i već tada se videlo da će trasira put vrhunskog fudbalera. Sada kao sedamnaestogodišnjak  u Crvenoj Zvezdi pruža odlične partije, kao što je poznato nastupio je nedavno u meču Lige šampiona protiv Intera kao najmlađi fudbaler crveno - belih, ali i čitavog srpskog fudbala u elitnom evropskom takmičenju i svrstao se uz poznata imena kao što su Jamal, Buadi, Kuenka i koji su jedini mlađi nastupili u najelitnioj ligi koja se igra ne evropskim prostorima pre Maksimovića. Zato smo i mi iz ŠF „Piksi“ ponosni, a samim tim je i potvrđeno da je organizacija našeg turnira već od svog početka bio pun pogodak, ubeđeni smo da će tako biti i u budućnosti-  zaključio je Ivković.