XS
SM
MD
LG

Miroslav Bojić: Ciljevi ostaju isti – trofeji!

Miroslav Bojić, predsjednik FK Laktaši FOTO: FK Laktaši

Kada je dolazio na čelo Fudbalskog kluba Laktaši Miroslav Bojić, inače načelnik istoimenog grada u Lijevče polju, nije koristio „velike“ reči. Onakav kakav je u duši, skromno je izjavio da želi da vrati klub na veliku scenu fudbala Republike Srpske i BiH.
Bilo je i skeptika koji su sumnjičavo vrteli glavom... Skoro četiri godine kasnije može da se kaže da je predsednik Bojić ispunio svoju misiju – svi opet govore o fudbalskom čudu iz Laktaša koje se nalazi na putu nove titule i povratka u premijerligaško društvo.
Laktašani se nalaze u nezadrživoj pobedničkoj seriji, osamostalili su se na čelnoj poziciji prvoligaškog karavana Republike Srpske i baš izgledaju kao šampionska družina. Sve besprekorno funkcioniše, a prvi čovek kluba trlja ruke i nabacuje osmeh na lice... 
-Izgledamo kao uštimovani orkestar. Prodorni smo kao metak! Idemo utabanim putem, stazom koju smo gradili poslednje tri ipo godine. Bilo je i nepredviđenih situacija, takozvanih „iskakanja“ iz koloseka, ali bez obzira na sve postavljeni ciljevi su sve bliže i vidljiviji su. To nas raduje. Sve su to dokazi kako smo i šta radili – počeo je priču Miroslav Bojić, predsednik Fudbalskog kluba Laktaši.
Pre početka sezone Laktašani su smelo najavili borbu za oba domaća trofeja – prvenstvo i Kup Republike Srpske, povratak u Premijer ligu BiH. Nije baš sve bilo sjajno na startu takmičenja.
-Morali smo da napravimo određene promene, uvedemo „svežu krv“, došlo je do zamene trenera. Umesto Miljana Bajića kojem se i ovoga puta zahvaljujem za sve ono što je uradio za klub od povratka u Prvu ligu posle deset godina, do finala Kupa „dr Milan Jelić“, došao je Slobodan Starčević, provereno ime, bivši selektor mladog tima BiH do 21 godine. Bobo ima iskustva u osvajanju trofeja i zato je naš izbor bio on. Sada se vidi da smo bili apsolutno u pravu što smo ga angažovali. Čovek ne zna za nerešen rezultat, poraze da i ne pominjemo – dodao je Miroslav Bojić, a potom nastavio:
-Iskren da budem ostali smo pomalo zatečeni i iznenađeni! Očekivali smo boljitak, napredak, ispravljanje startna dva kiksa... Ali da ćemo odmah biti na ovom nivou – nismo! Neće nas ništa pokolebati. Idemo dalje u istom, pobedničkom ritmu, ka zacrtanim ciljevima. Oni ostaju nepromenjeni, FK Laktaši žele povratak u Premijer ligu BiH, uz želju da u Kupu Republike Srpske doguramo što dalje. Mi se nadamo da ćemo doći do kraja, do pobedničkog pehara. Ima još trnja do tog cilja.
Sve se okrenulo dolaskom trenera Slobodana Starčevića koji je napravio pozitivan šok i „ustrojio“ igrače, funkcionišu kao satni mehanizam...
-Reč je o treneru – profesionalcu, posvećenom svom poslu, vrednom čoveku koji voli i želi da radi. Njegove analize, pripreme za utakmice, vođenje treninga i utakmica, atmosfera u svlačionici, kao i van nje... to je sve novo za nas kao klub. Svaka mu čast, njegov stručni nivo je iznad ovog našeg fudbalskog ambijenta. Bio je na klupama i većih ekipa od naše, a mi se nadamo da će mu Laktaši biti odskočna daska u narednoj, ozbiljnoj fudbalskoj trenerskoj epizodi. On to zaslužuje! Verujem da će ispisati, zajedno sa nama, zlatne stranice kluba – optimističan je Bojić.
Paralelno sa takmičarskim u FK Laktaši razmišljaju i o organizacionom sektoru, infrastrukturi, stvaranju prepoznatljivog imidža kluba... 
-Moramo da razmišljamo o svim sektorima. Brzo će kraj jesenje sezone, moramo da spremimo i ozbiljne zimske pripreme, pojačamo igrački kadar. Trenutno imamo dva mlada povređena igrača i to nam pričinjava određeni problem jer će odsustvovati sa terena više meseci. Želja nam je da formiramo dva podjednako kvalitetna tima shodno ambicijama i stručnim potrebama trenera. Zajedničkim snagama izguraćemo ovaj projekat s ciljem da Laktaši igraju atraktivan fudbal, da privučemo publiku na tribine Gradskog stadiona i da se o nama priča kao istinskom fudbalskom hitu – rekao je na kraju Miroslav Bojić, predsednik Fudbalskog kluba i gradonačelnik Laktaša.

Infrastruktura

Uradili su mnogo u Laktašima i na Gradskom stadionu kraj čipsare, paralelno sa takmičarskim stasavanjem popravljena je i infrastruktura.
-Modernizovali smo svlačionice, upravnu zgradu, ima tu još mnogo posla... Postavili smo stolice, izgradili krov na zapadnoj tribini, planiramo i na istoku postavljanje stolica. Postavljen je elektronski semafor, a najvredniji projekat je, vskako, igradnja pomoćnog terena sa umetnom travom, koji smo realizovali zajedno sa Fudbalskim savezom Republike Srpske. Popravljali smo i glavni teren, ali nam je želja da jednog dana tu bude hibridna podloga – referisao je Miroslav Bojić.


Starčević: Mudra i iskusna igra

Laktaši su ostvarili plasman u četvrtfinale Kupa Republike Srpske „dr Milan Jelić“ pobedom (2:0) protiv premijerligaša Radnika iz Bijeljine na domaćem terenu.
-Prvo velika čestitka našim koji su pobedili jednog renomiranog rivala. Radnik je igrao u mešovitom sastavu, ali je za nas renomiran protivnik kojeg smo pobedili jednom veoma mudrom i iskusnom igrom, došli smo do željenog cilja. U pripremi utakmice sam rekao igračima da mi ništa ne moramo, da Bijeljincima sve prepustimo, a onda smo zahvaljujući htenju, želji, požrtvovanju i velikom kvalitetu naših igrača odigrali odlično, kako u odbrani tako i napadu, dali dva gola, nismo primili nijedan. Ova pobeda nas raduje pred prvenstveni derbi u Ugljeviku protiv Zvijezde-09 – rekao je Slobodan Starčević, šef stručnog štaba Laktaša.


Famos : Drina (Z)
BSK : Velež
Sutjeska : Ljubić
Borac : Sloboda (MG)
Leotar : Rudar Prijedor
Zvijezda 09 : Laktaši
Slavija : Drina HE
Željezničar : Kozara
Romanija : Sloboda (NG)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Laktaši 9 7 0 2 21
2 Rudar Prijedor 9 6 2 1 20
3 Zvijezda 09 9 6 1 2 19
4 Kozara 9 4 4 1 16
5 Romanija 9 4 4 1 16
6 Sloboda (NG) 9 4 2 3 14
7 Željezničar 9 3 3 3 12
8 Leotar 9 3 3 3 12
9 Drina (Z) 9 3 3 3 12
10 Famos 9 3 2 4 11
11 Sloboda (MG) 8 3 2 3 11
12 Drina HE 8 3 1 4 10
13 Slavija 9 2 3 4 9
14 Borac 9 3 0 6 9
15 Sutjeska 9 2 2 5 8
16 Ljubić 9 2 2 5 8
17 Velež 9 1 3 5 6
18 BSK 7 0 3 4 3