XS
SM
MD
LG

„Makazice“ Silađija za TV špice!

Vladimir Silađi FOTO: FK Rudar Prijedor

U stilu Portugalca Kristijana Ronalda sjajan pogodak „makazicama“, sa više od deset metara, postigao je napadač Rudar Prijedora Vladimir Silađi protiv Borca iz Kozarske Dubice (4:0). Doveo je „rudare“ u vođstvo i trasirao put ka novoj, šestoj pobedi u prvenstvu koja je Prijedorčane „postavila“ na drugu poziciju na tabeli sa korakom zaostatka za liderom iz Laktaša.
Bio je to zaista retko viđen i prelep pogodak – gol za evrovizijsku razmenu, za TV špice! Odavno na terenima u Republici srpskoj nije viđeno takvo napadačko umeće i spretnost, odnosno lepota gola koji je postigao Silađi.
-Bila je to lepa akcija našeg tima po desnoj strani, uspedio je idealan centaršut, bio sam na pravom mestu i atraktivno zahvatio loptu, baš mi je sela i bio je to efektan pogodak za 1:0. Srećan sam zbog tog gola i nadam se da će ih biti još u narednom periodu – počeo je priču Vladimir Silađi, napadač prijedorskog prvoligaša.
Ovaj 31-godišnji ofanzivac letos je stigao u redove potkozarskog velikana, priključio se pripremama „rudara“ na Zlatiboru i od prvog treninga stekao veliko poverenje trenera Vuleta Trivunovića i njegovog stručnog štaba. Postpisao je jednogodišnji ugovor sa mogućnošću njegovog produžetka. 
-Moram da kažem da sam u Priejdoru dočekan kao najmiliji i najrođeniji, sa osmesima i raširenih ruku. Tako je od mog prvog dana u klubu, svi su me prihvatili: uprava, treneri, saigrači, obični građani, navijači... Imam sjajnu komunikaciju sa trenerom Trivunovićem. U karijeri sam promenio mnogo klubova, gradova, država, ali ovo što sam doživeo u Prijedoru nisam nigde. najprijatnije se osećam pod Kozarom – dodao je Silađi.
Radi se o napadaču visokog rejtinga koji je svojevremeno bio i najbolji strelac Superlige Srbije, pa je njegov dolazak u Prvu ligu Republike Srpske za mnoge bio iznenađenje.
-Imao sam neuspešnu epizodu u Galaksiju iz Južne Afrike. Iskren da budem nisam se baš najbolje ni snašao. Onda sam na nagovor prijatelja došao u užičku Slobodu da joj pomognem u borbi za opstanak u Prvoj ligi Srbije. Ispeli smo u svojim namerama iako je Sloboda od mnogih bila otpisana! Nismo se dogovorili o produženju saradnje i stigao je poziv iz Prijedora koji sam rado prihvatio. Prezentovani su mi klupski ciljevi i planovi, rečeno mi je da klub želi titulu i povratak u Premijer ligu BiH što se poklopilo s mojim igračkim ambicijama i uspostavili smo saradnju. Uvek sam težio najvećim dometima, a taj motiv imam u Prijedoru i šansu da ih dosegnem – iskren je na kraju bio Vladimir Silađi, napadač Prijedorčana.

Juriš na jesenju titulu

Prijedorčani ove jeseni igraju sjajno, drugi su na tabeli, imaju samo jedan poraz u devet kola i najčvršću odbranu koja je kapitulirala svega tri puta.
-Odlično se osećam u Prijedoru i nisam pogrešio u izboru sredine. Rezultati su, hvala Bogu dobri, i prvi cilj koji želimo da ostvarimo jeste da pokušamo da osvojimo titulu jesenjeg prvaka. Imamo kvalitetan tim i mi to možemo. Posle toga želimo šampionsku krunu i povratak u elitu BiH. Nadam se da ću biti na visini zadataka, opravdati poverenje i da će Rudar Prijedor igrati od sledeće jeseni u Premijer ligi – optimističan je Silađi.


Famos : Drina (Z)
BSK : Velež
Sutjeska : Ljubić
Borac : Sloboda (MG)
Leotar : Rudar Prijedor
Zvijezda 09 : Laktaši
Slavija : Drina HE
Željezničar : Kozara
Romanija : Sloboda (NG)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Laktaši 9 7 0 2 21
2 Rudar Prijedor 9 6 2 1 20
3 Zvijezda 09 9 6 1 2 19
4 Kozara 9 4 4 1 16
5 Romanija 9 4 4 1 16
6 Sloboda (NG) 9 4 2 3 14
7 Željezničar 9 3 3 3 12
8 Leotar 9 3 3 3 12
9 Drina (Z) 9 3 3 3 12
10 Famos 9 3 2 4 11
11 Sloboda (MG) 8 3 2 3 11
12 Drina HE 8 3 1 4 10
13 Slavija 9 2 3 4 9
14 Borac 9 3 0 6 9
15 Sutjeska 9 2 2 5 8
16 Ljubić 9 2 2 5 8
17 Velež 9 1 3 5 6
18 BSK 7 0 3 4 3