XS
SM
MD
LG

Rade Bogdanović o „svom“ Partizanu: Fali domaćin, igrači k'o iz izbjegličkog kampa

Rade Bogdanović FOTO: fejsbuk

Gostujući u emisiji „Jutro“ na TV Prva fudbalski analitičar Rade Bogdanović dotakao se, u analizama, i „svog“ Partizana za koji kaže da je u katastrofalnom stanju.

Na pitanje da prokomentariše šta to fali Partizanu u ovom trenutku, Bogdanović se zamislio, a zatim detaljno dao neočekivani odgovor.

-Partizan će biti gori nego Hajduk. Fali im domaćin, da organizuje radnike da ofarbaju ogradu na stadionu. Ne treba milion da budete uredni i čisti. To im treba za početak. Otišao je gospodin Vučelić, otišao je gospodin Vazura. Sunovrat Partizana nastupio je kad je duh Nenada Bjekovića nestao sa stadiona, kad se Žarko Zečević povukao. Jedan je držao sportski sektor, drugi finansije. Izbacili su Bjekovića, Vargu, Živkovića, Prekazija, Klinčarskog... Za osam godina su stvorili jednog igrača. Znate koja je uvreda da u Srbiji jedan Partizan izbaci samo jednog fudbalera iz omladinske škole? Ne možete da izbacite Prekazija i Klinčarskog! Nisu znali da proizvode, a Partizan je živio od toga. Oni su se uništili unutar kluba. Dobrim dijelom su ih uništili i bivši fudbaleri. Oni su ih dovodili, država im je davala novac. Ministar Siniša Mali obloge stavlja već sada jer će morati da im plati za licencu, a dužni su i Bogu i narodu – rekao je Rade Bogdanović.

On smatra da „kozmetička“ promjena na klupi – dolazak Save Miloševića umjesto Aleksandra Stanojevića – neće donijeti ništa bolje.

-Šta može Milošević? Ništa! Ne može se ekipa napraviti preko noći. Pojačanja su kao da su ih skupljali u izbjegličkom kampu. Trećerazredna pojačanja, to navijači treba da znaju. Znamo da su igrači Partizana plaćeni milione evra, da imaju po 50, 60, 70 hiljada evra mjesečno. Treba ih otjerati i dovesti druge. A nije Savo Milošević Aleks Ferguson. Nisam siguran da ima čarobni štapić. To jako teško ide. Nije meni jasno što je on to prihvatio, vjerovatno lova. Treneri su ozbiljno plaćeni. Oni nemaju rezultate. Stanojević je imao 55.000 evra, to je plata 35 hirurga na mjesečnom nivou. Kad imate rezultate, ne poredite te stvari. Milojević u Zvezdi ih ima. Na Zapadu to drugačije funkcioniše. Dijete vam ne radi, a mnogo troši. Pa sine, smanji! Na Zapadu imate vlasnike koji daju svoj novac televiziji koja je najvećim dijelom uključena. Ovde nije tako. Meni je najsmješnije kad počnu kukati koliko im država daje. Ćuti, daje ti koliko ti daje. Kome više daje država, a ti prodaš kapitena za 1.500.000 evra, prihoduješ pola od toga i plaćaš četiri trenera - rekao je bivši fudbaler Partizana.