XS
SM
MD
LG

TSC dočekuje Jedinstvo iz Uba

Fudbaleri TSC-a danas od 21h, na svom stadionu TSC Arena, dočekuju ekipu Jedinstva iz Uba u 11. kolu Superlige uvereni da će pred domaćom publikom pružiti kvalitetnu partiju i osvojiti nova tri boda.

Šef stručnog štaba Jovan Damjanović je rekao da posle utakmice sa Astanom nema puno vremena za pripreme, ali da ozbiljno shvataju predstojećeg protivnika.

"Ovo je za nas jedan od najvažnijih duela od kako sam ja trener, želimo da nastavimo sa igrama kakve smo pružili u prethodna dva kola, a pre svega da dođemo do pozitivnog rezultata i vežemo treću prvenstvenu pobedu u nizu, tako da u pauzu uđemo u dobrom kontinuitetu. Pred nama je još mnogo posla i maksimalno se spremamo za nastavak lige".

Damjanović se osvrnuo na činjenicu da Jedinstvo ima samo 4 boda i da su dnu tabele, ali i na to da su  pobedom protiv Spartaka sigurno dobili na samopouzdanju.

"Oni podižu formu iz utakmice u utakmicu. Poznajem njihovog trenera, dugo je tu, oseća grupu i polako podiže nivo igre. Maksimalno ih respektujem, u dobrom su momentu i znam da moramo da budemo skromni kako bi došli do rezultata  koji želimo. Naravno, mi imamo naš kvalitet i očekujem da meč završimo povoljnim rezultatom".

U osvrtu na dugačak i put do Kazahstana i zamor igrača Damjanović je rekao: "Biće nekih rotacija u timu, ali imamo dobar igrački kadar i momke koji su sveži. Moramo da naviknemo da igramo na svaka  tri dana kako se igra svuda u svetu, pa o tome i ne treba da pričamo. Bitno je da mentalno budemo jaki i fokusirani smo na mečeve pred nama i cilj koji smo zacrtali pa će nagrada doći".

Vezni igrač  Ivan Milosavljević je istakao da se u fudbalu sve brzo odvija i da ekipa mora da zaboravi izgubljenu utakmicu od Astane, bez obzira na veliki žal zbog propuštene pobede uprkos odličnoj igri i naletu šuteva.

"Usredsređeni smo na meč pred nama i nećemo dozvoliti da nas mesto koje Jedinstvo trenutno zauzima na tabeli zavara jer znamo da imaju kvalitet za više. Svaka pobeda podigne ekipu, a njima je baš trebala i sigurno su u dobrom naletu u kome žele i da ostanu. Ipak oni dolaze kod nas, na naš dobar teren i iako ih ne potcenjujemo i verujemo da ćemo pobediti. Njima želim  svu sreću, ali tek nakon duela sa nama", rekao je Milosavljević.

Utakmica TSC - Jedinstvo igraće se u nedelju 6. oktobra od 21h na stadionu TSC Arena u Bačkoj Topoli. Prenos je obezbeđen na kanalu Arena Sport 4. FK TSC je trenutno 9. na tabeli sa 13 osvojenih bodova, ekipa Jedinstva je 16. sa 4 boda.