XS
SM
MD
LG

Zadovoljni i Žižović i Trivunović

Kreirala AI

Fudbaleri Borca iz Banjaluke su uspjeli da danas slave u Prijedoru minimalnim rezultatom protiv ekipe Rudara i plasiraju se u četvrtfinale Kupa Republike Srpske.

Strateg Banjalučana, Mladen Žižović nakon meča je istakao su u Prijedor došli po prolaz i da je sada najvažniji duel sa Veležom koji slijedi u Premijer ligi BiH.

 – Došli smo po prolaz, to smo i ostvarili. Vrlo teška utakmica sa mentalne strane poslije meča sa Panatinaikosom. Od starta smo pokušali da se prilagodimo terenu i protivniku, mislim da smo to u većini slučajeva uspjeli. Protivnik je bio vrlo korektan i pokazao da je kvalitetan, pokazao je dosta dobrih strana, ali mislim da smo zaslužili pobjedu. Htjeli smo da ostanemo u dobrom ritmu, da pojedini igrači dobiju što veću minutažu i da odradimo jedan kvalitetan trening i da sutra poslije jednog treninga regeneracije preusmjerimo potpuni fokus na ekipu Veleža – istakao je trener crveno-plavih.

Banjalučani su danas dobili rivala u okviru Kupa BiH, a to je ekipa Laktaša.

– Puno je takmičenja ove sezone, a jednog od njih je i Kup BiH. Što se tiče ekipe Laktaša to je sigurno jedan kvalitetan rival, kao što je ekipa Rudara i sigurno su jedni od favorita da uđu u Premijer ligu BiH, ali ponavljam nama je fokus na utakmici sa Veležom pa ćemo poslije nje razmišljati o meču sa Laktašima – naveo je Žižović.

Sa druge strane, trener poražene ekipe Vule Trivunović istakao je da je zadovoljan partijom svojih momaka.

– Jedna jako kvalitetna utakmica. Zadovoljan sam jer smo kao i Borac igrali bez standarnih 7/8 igrača iz prve postave, ali svi momci koji su danas igrali su prikazali jednu sasvim korektnu i dobru partiju jer su bili maksimalno koncetrisani i disciplovani, posebno u prvom poluvremenu. Moramo biti zadovolji jer smo završili utakmicu sa preko pet igrača od 16-17 godina, momaka iz Prijedora. Čestitam Borcu na današnjoj pobjedi i na prikazanom uspjehu u Evropi, ali i igri mojih momaka – kazao je trener Prijedorčana.

– Trudićemo se da igramo kao danas protiv Borca, pa svako ko je danas bio na utakmici da je vidio da nešto radimo i da imamo kvaliteta. Daleko su maj i proljeće, moraju se neke stvari unutar kluba i grada reorganizovati, pa ćemo vidjeti kako dalje. Moja želja je da idemo prema vrhu tabele, ali takođe da razvijamo mlade igrače koje imamo i da Rudaru ostavimo 5/6 igrača iz Prijedora – zaključio je Trivunović