XS
SM
MD
LG

Marina Kurteš dočekana u svom gradu nakon osvajanja svjetskog srebra

Dejan Vukadin i Marina Kurteš/ RTV IS

Karatistkinja Slavije iz Istočnog Sarajeva dočekana je večeras u svom gradu nakon osvajanja srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu za mlađe seniore (U21) u Veneciji.

Okupljeni građani su učinili ponosnom Marinu Kurteš, a ona se zahvalila svima koji su došli, jer to znači da je napravila nešto veliko, a posebno se zahvalila najbitnijim ljudima u svom okruženju.

- Veliko hvala svima koji su se okupili. Neizmjerna mi je čast da se nađem ovdje pred ovim ljudima i ponosna sam na sebe, ali i na sve vas što zajedno slavimo. Duga karijera je već iza mene, brojne medalje sam osvojila, donijela evropsku medalju, ali ovo je kruna moje karijere. I kada vidim da je ovdje došao grad da me pozdravi znam da sam postigla nešto sjajno, kaže Marina Kurteš, pa dodaje.

- Ništa to ne bi bilo moguće bez podrške koju imam. Prije svega, mog trenera Dejana Vukadina, koji je sa mnom već 15 godina i sa mnom pravi sjajne rezultate i sve što sam naučila u karateu od njega sam naučila. Hvala svim mojim kolegama iz Slavije koji su uz mene dugi niz godina. Hvala i selektoru Goranu Ivkoviću koji večeras nije sa nama ovdje, a mnogo mi je pomogao tokom Svjetskog prvenstva i vodio me kroz sve borbe. Najveću zahvalnost, naravno, dugujem svojim roditeljima koji su tu uz mene čitav život. Želim da se zahvalim i gradonačelniku Istočnog Sarajeva, Ljubiši Ćosića, načelnicima opština Jovanu Katiću i Marinku Božoviću koji su me podržali kada god je bilo potrebno. Kroz karijeru su i moji nastavnici uvijek imali razumijevanja za mene, a sada zahvalnost dugujem i profesorima, dekanu i prodekanu Mašinskog fakulteta na razumijevanju. I naravno, hvala svim građanima koji su došli ovdje zbog mene i učinili ovu medalju sjajnijom.

Trener Slavije, Dejan Vukadin, blista od sreće zbog Marininog uspjeha. Iz prvog reda Marinu je pozdravio svjetski šampion u džudou Nemanja Majdov, a upravo je na njegov doček na istom ovom mjestu podsjetio i Vukadin. 

- Prošli smo zajedno mnogo uspona i padova, mnogo takmičenja, Premijer liga. Sportisti znaju kako je to otići tamo, šta sve treba uraditi da bi se uopšte tamo i pojavili, a onda ispadnete prvi, drugi krug. A, evo, sada smo ovdje da se ponosimo medaljom. Nikada nismo odustajali, bez obzira kakva prepreka bila pred nama, kazao je Dejan Vukadin, pa dodao:

- Imali smo svjetskog prvaka u džudou. Slavili smo njegov uspjeh i bili ponosni na to. Da mi je neko tada rekao da ćemo mi to isto dočekati, ne bih mu vjerovao. Prošlo je vremena od tada, a evo nas na istom mjestu. Vjerovao sam u Marinu, kao što i sada vjerujem da ćemo napraviti seniorski rezultat. Ponos je kada izađete pred sugrađane i pokažete svjetsku medalju.

Vjeruje Vukadin da će Marina dočekati i nastup na Olimpijskim igrama.

- Karate će se vratiti u krug olimpijske porodice. Marina će biti tada već seniorka sa iskustvom, što da ne. Mi ne odustajemo. Hiljadu uspona i padova smo imali i nikada nismo rekli da ćemo odustati. Na kraju, svaki trud i rad se isplate.

Marinin otac Slavoljub ponosan je na uspjeh svoje mezimice.

- Svakako da sam ponosan. Marina je odrasla u sportu, uvijek se bavila sportom, iako smo mi kao njeni roditelji tražili školu na prvom mjestu. Ali, uvijek je bila odlična u školi i stizala svoje sportske obaveze. Postigla je niz uspjeha, a ovo je kruna njenog sportskog rada, kaže Slavoljub Kurteš.