XS
SM
MD
LG

„Ubijali“ Srbina, pa se međusobno potukli! (video)

Navijači BiH i Mađarske u Zenici FOTO: fejsbuk

Žalosna scena je zabilježena na kon utakmice u Zenici između Bosne i Hercegovine i Mađarske (0:2) u četvrtom kolu UEFA Lige nacija.

Domaći i gostujući navijači koji su bili smješteni jedni kraj drugih na tribinama stadiona „Bilino polje“ zajedno su skandirali „Ubij Srbina“.

Tuga kolika količina mrženje je ispoljena јер је том приликом цијели стадион аплаудирао, a ono što je karakteristično i zanimljivo od svih aktera na terenu Srbi su pomoćni trener Ninoslav Milenković, trener golmana Siniša Mrkobrada, dok je selektor Sergej Barbarez Srbin po ocu, a Hrvat po majci...

U njegovom timu ni na terenu ni na klupi nije bilo nijednog Srbina od igrača.

Nakon izlaska sa stadiona navijački „saveznici“ su se, kako javljaju pojedini portali iz Federacije BiH, sukobili, odnosno potukli, na Bulevaru u Zenici.

Došlo je, navodno, do obračuna između grupe 50-tak navijača Mađarske iz Pečuja, koja je bez pratnje krenula ka jednom zeničkom hostelu, gdje su bili smješteni. Na Bulevaru ih je sačekala ekipa „Robijaša“, navijača Čelika, te je došlo do obračuna, koji je trajao nekoliko minuta, a nekoliko navijača iz Mađarske zatražilo je medicinsku pomoć.

Policija je brzo reagovala i spriječila dalju tuču, te su se navijačke grupe brzo i razišle.