XS
SM
MD
LG

(VIDEO) KSRS održao konferenciju za novinare pred start nove sezone

Predsjednik KSRS, Aleksandar Đurđević, na današnjoj konferenciji za medije, ujedno je najavio i početak prvenstva, odnosno, početak Prve lige Republike Srpske, koja počinje za vikend koji je pred nama, 19. i 20.oktobra.

„Ove godine učestvuje 13 ekipa od kojih je čak sedam ekipa u nekim ranijim godinama osvajalo Prvu ligu, tako da očekujemo sigurno dobru kvalitetnu košarku, neizvjesnost do zadnjeg kola i naravno da publika širom Republike Srpske uživa u dobrim košarkaškim predstavama. Takođe, što se tiče ženske Lige Republike Srpske, tu je početak predviđen za  9. i 10. novembar. Druga liga starta već ovaj vikend, kao i Prva liga. U drugim ligama istok i zapad takmičiće se oko 20 ekipa, tako da je zaista veliki broj ekipa ove godine u takmičarskom pogonu“, rekao je Đurđević“, rekao je Đurđević.

Kada je riječ o mlađim selekcija, u većini područnih Košarkaških saveza su već počela takmičenja. Evidentirano je 187 takmičarskih selekcija, kada je riječ o mlađim kategorijama u KSRS.

„Za ovu sezonu je karakteristično što smo prvi u BiH, pa i na neki način eksperimentalno, uveli instant riplej sistem, kao što postoji i u Evroligi i u ABA ligi. Dakle, treneri će moći da ulažu popularni „challenge“, da sudije preispituju odluku, da gledaju videosnimak. Takođe, sudije će same u određenim situacijama moći da pogledaju snimak i da vide da li će ostati pri istoj odluci ili će odluku promijeniti. Imamo velika očekivanja i po pitanju regularnost prvenstva da ide na još više nivo, iako i do sad objektivno gledano nismo imali većih problema kada je u pitanju regularnost prvenstva. Takođe, Savez je uvažio predloge klubova da snosi troškove kontrola suđenja, dosad su to klubove snosili, od ove godine Savez će u potpunosti snosti troškove kontrolora i kontrola suđenja. Takođe, uvažili smo i predlog Udruženja košarkaških sudija koji su predložili da se u nekom dijelu i takse za košarkaške sudije povećaju, te smo u određenom dijelu povećali i cijenu tih taksi imajući u vidu to da je taksa negdje u nivou iz 2012. godine“, rekao je Đurđević.

On je naveo i da su u toku pregovori, kao i prethodnih sezona, sa generalnim sponzorom Lige, međutim, s obzirom da su pregovori u završnoj fazi, još uvijek neće otkrivati ime generalnog sponzora.

Sav novac koji bude dobijen od generalnog sponzora Lige, na neki način biće proslijeđeni klubovima.

Dešavanja u Bijeljini


1 .kolo Prva liga RS
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Budućnost Prolab 0 0 0 0
2 Radnik BN Basket 0 0 0 0
3 Princip 0 0 0 0
4 Akademac 0 0 0 0
5 Student 0 0 0 0
6 Stars Basket 0 0 0 0
7 Sutjeska 0 0 0 0
8 Rogatica 0 0 0 0
9 Sloboda 73 0 0 0 0
10 Varda HE 0 0 0 0
11 HEO 0 0 0 0
12 Bratunac 0 0 0 0
13 Prijedor - Spartak 0 0 0 0