XS
SM
MD
LG

Nikola Golijanin osvojio završni tenis Masters osam najboljih u BiH

Potvrdio svoj talenat

Mladi Nikola Golijanin iz Istočnog Sarajeva osvojio je završni teniski Masters turnir osam najboljih igrača Bosne i Hercegovine do 12 godina u Doboju.

Nikola je tokom turnira pokazao odličnu igru i zasluženo pobijedio sve mečeve na turniru, čime je potvrdio da je jedan od najperspektivnijih mladih tenisera Bosne i Hercegovine. Ova pobjeda predstavlja veliki uspjeh za ovog mladog tenisera i pokazatelj da Nikolina teniska karijera ide u dobrom pravcu.

- Veoma sam srecan i ponosan na Nikolu. Ova pobjeda je rezultat njegovog truda, rada i posvećenosti na treninzima, i siguran sam da će ga ovaj uspjeh motivisati da još više radi. Vjerujem da će u buducnosti ostvariti još veće uspjehe i predstavljati sebe, svoj grad i svoju zemlju na najvećim teniskim turnirima. Nikola je ne samo odličan teniser, već je i odličan dječak. Ponosan sam što imam priliku da radim sa njim, rekao nam je Nikolin trener Saša Vuković.

Turnir u Doboju je još jednom potvrdio da BiH ima veliki broj talentovanih tenisera pred kojima je svijetla budućnost ukoliko nastave da se razvijaju u ovom pravcu.