XS
SM
MD
LG

Virtus porazio bezidejni Partizan

 
 
 
 

 

Košarkaši Partizana izgubili su večeras od Virtusa na svom parketu rezultatom 69:70 u utakmici petog kola Evrolige.

Crno-beli nisu na najbolji način otvorili ovogodišnju sezonu u Evroligi, pošto su na startu takmičenja upisali dva poraza. Međutim, tim Željka Obradovića uspeo je da se izdigne iz neprijatne situacije i veže isto toliko pobeda u elitnom takmičenju.

Ostvarili su crno-beli obe pobede u prošlom, duplom kolu Evrolige, pošto je prvo "pao" Bajern, a zatim i Makabi. A danas, u Beogradsku arenu stigao je jedini tim koji do večeras nije ostvario niti jednu pobedu u Evroligi, te je uloga favorita poptuno razumljivo pripala Parnom valjku.

I na veliku žalost, izabranici Željka Obradovića nisu uspeli da opravdaju tu ulogu pred svojim navijačima. Mnogi su već videli da će posle ovog meča Partizan imati skor 3-2, što se nije dogodilo.

Sjajno su crno-beli otvorili utakmicu, navijači su verovali da će ovo biti lak posao za košarkaše Partizana, ali blistavi minuti Parnog valjka nisu dugo trajali, s obzirom da Virtusu nije trebalo mnogo vremena da se "probudi" i vrati u meč.

Posle silovitog početka Parnog valjka usledile su greške, izgubljene lopte, veliki problemi sa defanzivnim skokom, što su gosti iskoristili i na krilima raspoloženog Klajburna uspeli da pariraju Partizanu.

Šut za tri poena koji je od početka sezone odlično služio izabranike Željka Obradovića, u prvom poluvremenu im nije bilo jako oružje, pošto su u prvih 20 minuta trojke pogađali samo Braun, Pokuševski i Lunberg, koji je mrežicu pocepao u poslednjem minutu prvog poluvremena i na taj način svom timu doneo +5 poena prednosti.

Ogromna borba viđena je i u trećoj četvrtini, koju su gosti bolje otvorili, ali zahvaljujući trojkama Vanje Marinkovića i poenima Tajrika Džonsa domaći košarkaši nisu dozvolili rivalu da prelome utakmicu u njihovu korist, te su crno-beli konstantno imali blagu prednost.

Već je tada "mirisalo" na dramu u poslednjoj četvrtini, što se potom i dogodilo. Nije uspeo Parni valjak da prelomi meč u svoju korist, Virtus je odlično parirao i neizvesno je bilo do samog kraja, dok je na četiri minuta do kraja italijanski tim prvi put i poveo.

Katastrofalno su igrali crno-beli u poslednjoj četvrtini, čemu svedoči podatak da je Partizan postigao samo četiri poena za sedam minuta igre! Na dva minuta do kraja meča, pri rezultatu 65:66, Ife Lundberg je postigao trojku koja je "zapalila" Arenu, ali je Klajburn u narednom napadu posle ofanzivnog skoka poentirao i vratio nerešen rezultat. Usledila je rezultatska klackalica, a Klajburn je na 12 sekundi do kraja poentirao i doveo novu prednost svom timu (60:79). U poslednjem napadu za Parni valjak loptu je uzeo Lundberg i krenuo u prodor, ali je zaustavljen od protivničkih igrača. Sudije nisu svirale faul, što je razbesnelo Beogradsku arenu.

Izveli su gosti loptu, uspeo je Nilikina nekim čudom da je "ukrade" i u poslednjim sekundama ispali trojku, ali je promašio ceo koš, nakon čega je usledilo slavlje kod gostujućih košarkaša.


5 .kolo Euroleague
Partizan 69 : 70 Virtus Segafredo
AS Monaco Basket : Paris Basketball
Žalgiris Kaunas : Maccabi
Milano : Anadolu Efes
Baskonia : Alba Berlin
Real Madrid : Crvena zvezda
Fenerbahce : Panathinaikos
Barcelona : Lyon-Villeurbanne
Bayern : Olympiacos
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Barcelona 4 3 1 7
2 Crvena zvezda 4 3 1 7
3 AS Monaco Basket 4 3 1 7
4 Žalgiris Kaunas 4 3 1 7
5 Partizan 5 2 3 7
6 Fenerbahce 4 3 1 7
7 Panathinaikos 4 2 2 6
8 Olympiacos 4 2 2 6
9 Anadolu Efes 4 2 2 6
10 Real Madrid 4 2 2 6
11 Lyon-Villeurbanne 4 2 2 6
12 Baskonia 4 2 2 6
13 Maccabi 4 2 2 6
14 Bayern 4 2 2 6
15 Virtus Segafredo 5 1 4 6
16 Paris Basketball 4 1 3 5
17 Alba Berlin 4 1 3 5
18 Milano 4 1 3 5