XS
SM
MD
LG

Jusufbegovića brinu problemi u igračkom kadru

Foto/ Rade Šešlak

Sloga u Doboju dočekuje ekipu GOŠK-a iz Gabele u susretu 11. kola Wwin lige BiH.

Novi trener Nedim Jusufbegović govorio je na početku press konferencije uoči utakmice o velikim problemima sa kojima se njegov tim susreće.

"Nažalost, nemamo baš dobar uvod u pripemu ove utakmice protiv GOŠK-a. Razlog tome je roster koji nam je prilično prorijeđen povredama. Imamo negdje oko šest ozlijeđenih igrača, Milićević, Milosavljević, Karać, Mrkaić, Milovanović apsolutno nisu u kadru i ne mogu igrati. Pritom moramo dodati da su Jović i Veselinović povratnici, kao i Ovčina koji, neću reći da nemaju treninga sa ekipom unazad 10-12 dana tako da su to neke stvari koje su nam umnogome diktirale pripremu utakmice i u kupu protiv Modriče i prvenstvenu utakmicu protiv GOŠK-a. Situacija je teška, međutim vjerujem apsolutno u momke koji su tu, da će u prvenstvenoj utakmici dati sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat", kazao je na početku Jusufbegović, dodavši:

"Ja znam šta je razlog za povrede, međutim to mora ostati interna priča između nas. Shvatite me, ne želim o tome da javno govorim, ne bi bilo korektno".

Njegov tim dočekuje GOŠK iz Gabele u narednom kolu. Jusufbegović želi da njegov tim da maksimum protiv GOŠK-a.

"Aduti u situaciji kada imate smanjen roster moraju biti veliki entuzijazam, velika želja, velika požrtvovanost, apsolutno da izađemo kao tim i da damo od sebe sve što imamo u ovom trenutku, svaki pojedinac. Svi mi koji smo na terenu, sve što nas ima treba da dišemo kao jedan, da djelujemo kao tim i da ponudimo ono najbolje što imamo u ovom trenutku i ako uspijemo to da uradimo, ja sam uvjeren da ćemo ostvariti pozitivan rezultat", kazao je trener Sloge.

Trener Sloge ističe da će sastav diktirati stil igre njegovog tima.

"Nas ima slovom i brojem 13-14, znači morat ćemo da vodimo jako računa o intenzitetu i kako i na koji način ćemo da ga diktiramo i nametnemo. Naš sastav će diktirati na koji način ćemo igrati. Morat ćemo da budemo mudri i pametni, a istovremeno dovoljno agresivni da bi mogli da se nametnemo. Složeno je, ali pokušat ćemo na najbolji mogući način da se pripremimo i da odgovorimo zahtjevima utakmice", poručio je Jusufbegović.

Sastav GOŠK-a dobro poznaje.

"U ovom trenutku imaju dobar momenat. Mislim da su se napokon posložili, došli sebi, pronašli neku stabilnost. I u momentima poraza, oni su postizali jako puno golova, što je jako važna stvar. Poradili su na disciplini u igri, u momentu u kojem protivnik ima loptu i tu su dosta odgovorniji. Njihov kvalitet je prema naprijed, preko njihovih krilnih igrača koji su jako brzi, preko Šrolera koji je došao iz Hrvatske i koji je jako kvalitetan igrač. On može da napravi razliku što se tiče prekida, slobodnih udaraca, driblinga, otvara jako dobro njihove kontranapade. Imaju visinu, imaju čvrstinu sa Sipovićem, preko Lagumdžije, Šute, tako da su to sve neke stvari koje su dosta bolje nego što su bile na otvaranju prvenstva. Izgubili su jako puno utakmica i sad su, normalno i logično, negdje uhvatili dobar momenat". kazao je Jusufbegović na kraju.


Željezničar 2 : 0 Radnik
Široki Brijeg : Borac
Velež : Posušje
Igman : Sarajevo
Sloboda : Zrinjski
Sloga : GOŠK
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 9 8 1 0 25
2 Borac 9 7 1 1 22
3 Sarajevo 9 6 3 0 21
4 Željezničar 11 6 2 3 20
5 Posušje 10 4 2 4 14
6 Široki Brijeg 10 3 4 3 13
7 Radnik 11 4 1 6 13
8 Igman 10 4 1 5 13
9 Velež 10 2 3 5 9
10 Sloga 9 2 3 4 9
11 GOŠK 10 1 1 8 4
12 Sloboda 10 0 2 8 2