XS
SM
MD
LG
06.05.2017 Đ. Malešević

Igokea povela u finalnoj seriji

Košarkaši Igokee poveli su u finalnoj seriji košarkaške lige Bosne i Hercegovine sa 1-0. Aleksandrovčani su večeras u Laktašima savladali Bosnu sa 87-71

Igokea je veoma nervozno ušla u ovaj meč. Dosta grešaka i defanzivnih propusta na početku i to je Bosna iskoristila za vodstvo 19-17 nakon 10 minuta igre. U 2/4 se nastavilo u istom ritmu i Igokea je igrala i dalje u grču, dok je Bosna igrala sa mnogo energije. Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 44-44. Međutim, u 3/4 sasvim druga priča. Ovaj period igre je bio apsolutno u znaku Igokee i to je bila ponajbolja njihova 3/4 ove sezone. Nakon 30 minuta igre bilo je +18 za Igokeu. U poslednjih 10 minuta Bosna je probala sve da se vrati ali je Igokea ipak uspjela bez problema da sačuva prednost i na kraju je slavila sa 87-71.

Statistički gledano Igokea je najviše prednosti ostvarila u skoku. Igosi su bili aktivni na ofanzivnom skoku i imali su ukupno 11 skokova više. Uz to, šutirali su 53% iz igre i 65% za dva dok su se obje ekipe mučile sa šutom za tri poena. Ono što je bilo problematično za Igokeu su kontre jer ih često nisu uspjeli odraditi na pravi način i taj segment igre se treba poboljšati.

Igokeu je do pobjede predvodio sjajni Robinson sa 19 poena dok je Mahkovic dodao 17. Šturanović je predvodio Bosnu sa 19 poena dok je Đorđević dodao 14. Treba takođe dodati da za Igokeu nije igrao Šibalić a za goste Vasiljević i Ikonić što je za nji bio veliki hendikep.

Naredni meč igra se 10. maja u Sarajevu.