XS
SM
MD
LG

Bileća izabrala najbolje

Na dananjoj svečanoj sjednici skupštine Opštine Bileća utvrđena su priznanja najboljim sportistima grada. Za razliku od prethodnih godina došlo je do promjene u izboru najboljih sportista. Opština Bileća, u skladu sa Pravilnikom o dodjeli javnih sportskih priznanja, raspisuje Konkurs za izbor kandidata za dobijanje javnih sportskih priznanja za postignute sportske rezultate i unapređenje sporta u 2016. godini na području opštine Bileća.

Priznanje se dodjeljuje za postignute značajne rezultate na takmičenjima u zemlji i inostranstvu i opštini Bileća u toku godine za koje se priznanje dodjeljuje. Takođe, za očuvanje sportskog ugleda kluba za koji nastupaju, za očuvanje moralnog lika sportiste i ugleda opštine i Republike Srpske.

U dosadašnjim izborima za sportistu godine Opštine Bileća, proteklih godina birali su se sportisti koji nastupaju za bilećke sportske klubove. To je bilo pravilo kojim se vodila Komsija za dodjeljivanje javnih sportskih priznanja Opštine Bileća.

Ipak, u ovogodišnjem izboru napravljen je izuzetak ili je Opština Bileća promijenila način odabira sportiste grada. Prva dva mjesta u izboru zauzeli su bilećki sportisti koji trenutno ne nastupaju za bilećke klubove. Jedna od najboljih odbojkašica Svijeta, zvanično najbolja odbojkašica Srbije i srebrena na OI u Riju, Tijana Bošković dobiće priznanje najboljeg sportiste Bileće za 2016. godinu.

Drugo priznanje pripalo je BH reprezentativcu, košarkašu Milanu Miloševiću. Iza Miloševića je jedna od najuspješnijih godina u dosadašnjoj karijeri, u kojoj je u dresu grčkog AEK-a bilježio odlične partije.

Treću nagradu po redu dobiće mladi i talentovani karatista Aleksandar Kozjak. Kozjak je republički prvak u katama i borbama, te reprezenta tivac Republike Srpske.

 Odluku o dodjeljivanju javnih sportskih priznanja donosi načelnik opštine Bileća na prijedlog Komisije za dodjeljivanje javnih sportskih prizna nja Opštine Bileća. Komisiju za dodjeljivanje javnih sportskih priznanja Opštine Bileća imenuje načelnik opštine Bileća iz redova sportista i sportskih radnika i stručnjaka u oblasti fizičke kulture. Javna sportska priznanja Opština Bileća dodeljuje za slavu grada, Savindan - 27. januara 2017. godine.


Prethodna vest
Goleada u Orašju