XS
SM
MD
LG

Španija bolja od Srbije u neizvjesnoj završnici

Košarkašice Španije slavile su u 1.kolu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru protiv Srbije sa 65:59.

Košarkašice Srbije odlično su počele debitantski meč na Olimpijskim igrama protiv Španije, gdje su predvođene Danijel Pejdž i Jelenom Milovanović povele sa 13:4. Nakon toga Španjolke se vraćaju u igru, a poenima Dominguez na samom kraju prve četvrtine dolaze do vođstva od 19:18. Vicešampionke svijeta su zahvaljujući Kruz i Nikhols stigle do najveće prednosti od +5, ali su se šampionke Evrope vratile i čak propustile nekoliko prilike da vrate vođstvo. Tada se igralo brzopleto na obje strane, da bi iz kontre Radočaj donijela vođstvo svom timu od 31:30, a Nikhols iskoristivši jedno slobodno bacanje donijela konačnih 31:31 na poluvremenu.

Prvu trojku na meču postigla je Sonja Petrović, ali su Srpkinje propustile mnogo zicera. U protivničkoj ekipi najraspoloženija je bila Marta Ksargaj koja je donijela +4 Španiji. Pejdž je izjednačila, ali u zadnjih deset minuta Španija je ušla sa +2. MVP Evropskog prvenstva Ana Dabović prve poene postigla je na početku zadnje četvrtine sa linije slobodnih bacanja, što su bili jedini poeni Srbije u prva četiri minuta, ali ni protivnice puno više, tačnije pet poena. Jovanović i Pejdž su nakon tajm-auta uzvratile serijom od 5:2. Ana je sa dva poena smanjila na -2, ali Kruz trojkom i Palau polaganjem odvode tim na +7. Prišla je Srbija na -4, ali više od toga nije mogla, te je meč završen rezultatom 65:59.

Najefikasnija na meču bila je Milovanović sa 17 poena, Pejdž je imala 14, a Petrović 12, dok je na drugoj strani Ksargaj postigla 15, Kruz 13, Ndour 11.