XS
SM
MD
LG

Srpkinje pregazile Brazil

Shvatile su srpske odbojkašice da su dovoljno dugo bile pristojni gosti Brazilkama u Sakuaremi, pa su u drugom trening meču pokazale zube aktuelnim olimpijskim šampionkama

Srbija – Brazil 4:1 (22:25, 25:21, 25:16, 25:19, 18:16)
Dvorana u Sakuaremi. Trajanje meča: 109 minuta.
SRBIJA: Mihajlović 17, Ognjenović 5, Nikolić 6, Stevanović 11, Rašić 9, Bošković 17, Popović (libero), Veljković 8, Brakočević 6, Buša 4, Živković 2, Malešević 3. Selektor: Zoran Terzić.
BRAZIL: Fabiana 12, Bareto 12, Lins, Ž. Pereira 11, N. Pereira 16, Kastro 5, Leja (libero), Da Silva 3, Guimaraeš 9, Rodrigez 5, Fabiola 2, Taisa. Selektor: Hoze Roberto.
Pošto su imale vremena da se odmore glave, a i tela od napornog puta koji su prevalile od Beograda do Rija, Srpkinje su odigrale vidno bolje nego u prvoj pripremnoj utakmici. Ponovo su pravile veći broj grešaka, naročito u prva dva seta, ali su dobrim blokom i boljom organizacijom napada uspele da to neutrališu. Odlukom selektora Zorana Terzića i Ze Roberta, ponovo se igralo u pet setova. Uvodni je pripao domaćem timu, dok su preostala četiri dobile naše devojke. Uspele su devojke u nacionalnim dresovima sa trobojkom Srbije da pokažu sve što su uvežbavale tokom pripremnog perioda. Pametno je srpski tim iskoristio prvi meč kako bi unapredio tehniku i taktiku, a 12 izabranih devojaka konačno je počelo da deluje kao „pretendent na medalju“. – Sve je izgledalo mnogo bolje nego u prethodnom meču. Na kraju krajeva i sam rezultat govori. Sigurno da ima još prostora da još neke stvari popravimo – objašnjava Terzić. – Vidi se da se devojke već prilagođavaju i što se tiče vremenske razlike. Do početka turnira trebalo bi da budu 100 odsto spremne. Najvažnije da su sve zdrave i da su sve mogle da igraju. Pokazale su da zaslužuju svoje mesto ovde i možemo da budemo zadovoljni. Ovim mečom srpske odbojkašice završavaju svoju misiju u Sakuaremi, u kojoj će trenirati još u ponedeljak. Već 2. avgusta se sele u olimpijsko selo, gde ih dan posle očekuje poslednja provera pred početak turnira, kad će odmeriti snage sa selekcijom Rusije.