XS
SM
MD
LG

Nova bruka Partizana

Partizan je nastavio da posrće, posle eliminacije iz Evrope i mršavog remija protiv OFK Bačke, crno-beli su poraženi Pod Bagladom od Napretka i to sasvim zasluženo

Strelci: 1:0 – Šljivić u 20. iz jedanaesterca, 2:0 – Projić u 70, 2:1 Božinov u 88. minuti iz jedanaesterca.
Gradski stadion. Gledalaca: 7.000. Sudija: Dejan Santrač (Pavliš). Pomoćnici: Dejan Petrović (Kikinda) i Darko Savović (Bačka Palanka). Žuti kartoni: Ndiaje, Šljivić, Varga (Napredak), Everton, Leonardo (Partizan).
NAPREDAK: Petrović, Varga, Frimpong, Simonović, Projić, Vulić (od 53. Vukanović), Šljivić, Ndiaje (od 78. Petrović), Markoski, Urošević (od 85. Beljić), Gobeljić.
PARTIZAN: Šaranov, Vulićević, Gogua, Ostojić, Bogosavac, Everton, Ilić, Leonardo (od 83. Radović), Mihajlović (od 64. Božinov), Janković, Vlahović (od 73. Đurđić).

Nekoliko izmena načinio je Ivan Tomić u odnosu na meč koji je Partizan igrao u Novom Sadu protiv OFK Bačke. Na teren je šef struke crno-belih poslao Ostojića, Ilića, Leonarda,Jankovića i Vlahovića. Na klupu su se preselili Milenković, Brašanac, Đuričković, Radović iĐurđić.

Početak meča protekao je u ispitivanju snaga, a već posle desetak minuta videlo se da je Napredak potpuno ravnopravan rival sa favorizovanim, ali očigledno prilično uzdrmanim Partizanom.

Doduše, do prve prilike došli su gosti, u šestom minutu. Janković je sjajno prošao po desnoj strani, nanizao je nekoliko protivničkih fudbalera, ali je potom nešto lošije uputio loptu ka petercu, gde je Vlahović načinio prekršaj u napadu.

Napredak je zapretio četiri minuta kasnije, kad su domaći tražili jedanaesterac u dva navrata. Najpre posle duela Projića i Jankovića, a potom i Gogue i Ndijaea. Čini se da sudija nije pogrešio.

Jalovi su bili napadi Partizana, sa druge strane domaći su igrali na mali broj dodira, želeći da se što pre oslobode lopte i ubrzaju igru. U 17. minutu je Simonović u poslednjem trenutku intervenisao ispred Mihajlovića, Partizan je dobio samo prvi korner, posle kojeg nije bilo opasnosti.

U 19. minutu jedanaesterac za Napredak. Posle jednog nepreciznog šuta domaćeg fudbalera iz velike udaljenosti lopta je srećno došla ka Gobeljiću, Bogosavac je pogrešio u odbrani (nije postavio ofsajd zamku), a potom je bilo kontakta Šaranova i napadača Kruševljana. Sudija je pokazao na belu tačku.

Loptu je uzeo Šljivić, koji je bio vrlo precizan, i pored toga što je Šaranovpročitao stranu zakucao je loptu u rašlje gola Partizana za vođstvo svog tima – 1:0.

U 22. minutu odlično su kombinovali Markoski i Gobeljić, razmenili su dupli pas, ali su ipak prekombinovali. Bila je to sjajna zamisao, koja nije do kraja sprovedena u delo.

Samo minut kasnije odlična prilika za Partizan, Simonović se spetljao, izgubio loptu,Vlahović je ukrao, potom centrirao, šutirao je Vulićević, Mihajlović je zakačio loptu na putu do mreže, ali je Nikola Petrović odlično intervenisao i sačuvao vođstvo svom timu.

U 31. minutu Saša Ilić je pokazao koliko mu je malo potrebno, jednim driblingom je izbacio dvojicu čuvara na desnoj strani, potom uputio povratni pas ka Mihajloviću, ali je ovaj šutirao visoko preko gola Napretka iz odlične pozicije.

Tri minuta kasnije sevnula je kontra Kruševljana, Projić je uposlio Uroševića, koji se izborio za poziciju i šutirao, ali pored gola Šaranova.

Imali su crno-beli dobru priliku u 38. minutu, Janković je odlično ubacio loptu iz kornera,Gogua je bio usamljen na drugoj strani, ali je loše zahvatio loptu i šutirao pored gola Napretka.

Slobodan udarac u 44. minutu iznudio je Leonardo, a Brazilac je i šutirao sa 20-tak metara. I to prilično dobro, ali na žalost navijača gostiju pogodio je prečku, golman Petrović je samo pogledom ispratio tu loptu.

U poslednjim trenucima prvog poluvremena Napredak je imao još jednu kontru, koja je završena udarcem Vulića sa 25 metara, ali je lopta otišla visoko preko gola Šaranova.

Zaigrao je Partizan agresivnije, ofanzivnije u nastavku, ali je na početku drugog poluvremena došao samo do dva kornera, ukupno osam, a ni posle jednog od njih nije bilo uzbuđenja pred golom Petrovića!

U 52. minutu dobra prilika za Partizan, Bogosavac je ušao u šesnaesterac, prosledio loptu ka Mihajloviću, ovaj je šutirao iz dobre pozicije, ali je Petrović pravovremeno istrčao i odbranio taj udarac.

Prva izmena na meču u 53. minutu, Miloš Vulić je izašao iz igre, na teren je trener Napretka poslao Aleksu Vukanovića.

Posle početnog pritiska Partizana Napredak je zaigrao nešto bolje. U 58. minutu Gobeljićje centrirao, a Gogua u poslednjem trenutku reagovao ispred Ndijaea i otklonio opasnost.

Slična akcija nekoliko minuta kasnije, Vulićević je na trenutak otklonio opasnost, ali je potom sa leve strane odlično centrirao Projić, Vukanović je šutirao glavom, ali je Šaranovodlično intervenisao.

Odmah potom Ivan Tomić je izvršio prvu izmenu, prilično slabog Nemanju Mihajlovića zamenio je Valeri Božinov. Dobra igra se isplatila Napretku. Gogua se prekombinovao, izgubio je loptu na ivici protivničkog šesnaesterca, sevnula je kontra domaćih, Vukanović je odlično uposlio Projića, a ovaj je opalio levicom sa ivice šesnaesterca i postigao evrogol – 2:0.

Druga izmena u Partizanu u 73. minutu, Tomić je na teren poslao Nikolu Đurđića umesto mladog Vlahovića.

Druga izmena i u Napretku u 78. minutu, povređenog Ndijaea odmenio je Branislav Petrović.

U 82. minutu Partizan je mogao da se vrati u igru. Ali, nije to dozvolio Nikola Petrović, koji je sjajno odbranio vrlo dobar šut Nikole Jankovića sa 16 metara.

Partizan je napokon pogodio u 87. minutu i to iz vrlo diskutabilnog jedanaesterca. Saša Ilićje bio u duelu sa Šljivićem, a sudija Santrač je svirao jedanaesterac. Pritom, nije pokazao drugi žuti karton i isključenje Projiću.

Loptu je uzeo Božinov, koji je Petrovića poslao na jednu, a loptu u drugu stranu, Partizan je pogodio posle čak 387 minuta igre – 2:1.

Imao je Napredak mnogo prostora na polovini Partizana, usledila je još jedna kontra u 89. inutu, Gobeljić je uposlio Vukanovića, a ovaj je šutirao pored gola iz vrlo izgledne pozicije.

Do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja, Napredak je posle remija na stadionu „Rajko Mitić” savladao Partizan!

[su_youtube url=" https://youtu.be/dgYZ_tc9EtU"] [/su_youtube]

Semafor drugog kola Super lige Srbije:
Napredak – Partizan 2:1 (Šljivić 20. jedanaesterac, Projić 70 – Božinov 88. jedanaesterac)
Čukarički – Radnik 0:0
Vojvodina – OFK Bačka 1:0 (Paločević 53)
Petak:
Crvena zvezda – Metalac 3:1 (Ruiz 14, Vieira 38, Poletanović 68 – Mladenović 79)
Subota:
Rad – Voždovac 0:2 (Stojanović 64, Dražić 68)
Javor Matis – Novi Pazar 1:1 (Gafurov 67 - Tintor 75)
Borac – Mladost 0:1 (Odita 36)
Spartak – Radnički (Niš) 3:1 (Mudrinski 50, Ćalasan 53, Ivanović 90+2 - Stojanović 89)