XS
SM
MD
LG

Derventske ragbijašice na Međunarodnom turniru u Beogradu

Ragbi klub "Rad" iz Beograda, organizuje 5. Međunarodni turnir "Mozzart Beogradski Pobednik " u novoj olimpijskoj disciplini ragbi sedam. Turnir se održava u muškoj i ženskoj konkurenciji seniora, te za kadete i juniore.

Na ovom prestižnom turniru gdje će učestovati ekipe iz Bugarske, Rumuije, Mađarske, Srbije, svoje mjesto su našle i djevojke iz ženske sekcije Ragbi kluba "Gladijatori" iz Dervente. Vrijedi spomenuti da je na prošlogodišnjem turniru učestovala muška ekipa Gladijatora.

"Ove godine za promjenu i kao nagradu, na ovaj turnir vodimo žensku ekipu, a takvu odluku podržali su i naši seniori", rekao je trener Radomir Petković-Štaka za Radio Derventa.

Turnir u Beogradu igra se narednog vikenda, tačnije 18. i 19. juna  na glavnom terenu stadiona Kralj Petar Prvi u Beogradu na Banjici.

"Definitivno mi smo autsajderi, jer pored naših "Gladijatorki" nastupju dosta jake ekipe koje imaju ogromno iskustvo. Nemamo šta izgubiti, sam uspjeh za nas je i otići na ovakav jedan turnir i stvarati dodatno iskustvao za nove pobjede", zaključio je Štaka.