XS
SM
MD
LG

Tužna i tmurna sadašnjost

Pomerene su granice Zvezdinog posrtanja na međunarodnoj sceni. Nijedna generacije pre aktuelne u klupskoj istoriji nije završila evro takmičenje u julskim danima. Dogodilo se i to, porazima od Kairata i u Beogradu (0:2) i Almatiju (1:2).

- Srpski klupski fudbal ide na dole, kazahstanski se podiže. Kairat je jak u svakom smislu, što pokazuje i dovođenje Timoščuka. Bez obzira na sve, nismo smeli da dopustimo sebi da ispadnemo već u julu. Nas igrače, prvenstveno, trebalo bi da bude sramota - istakao je Luka Jović, vođa napada Crvene zvezde u revanšu.

Bili ste odsečeni u napadu, utakmicu završili bez šanse? - Znali smo kako će da igraju. Bilo je teško, pogotovo što imaju igrače od dva metra. I dva zadnja vezna su se uvlačila u odbranu, nije bilo prostora. Bolje sam odigrao kad sam prešao na krilo. Tek je početak sezone, biće bolje. Kairat je, po kvalitetu, više rival za treće nego prvo kolo? - Slažem se. Siguran sam da bismo bili bolji za dve nedelje, ali ko zna da li bismo prošli. Pokazali su da su trenutno bolji. Ostaje nam da se koncentrišemo na prvenstvo Možda dobijete sledeće sezone priliku za revanš Kairatu u kvalifikacijama za Ligu šampiona? - Voleo bih, ali ko zna kakvi će biti. Možda dovedu još pet igrača klase Timoščuka. Ne može ovde da se ulaže kao tamo, jasno je da je kriza. NJih drži najbogatiji Kazahstanac, logično je da su ambiciozni. Može li Zvezda do titule? - Svake godine je titula cilj, pa da igramo kvalifikacije za Ligu šampiona. Ne bismo smeli da dozvolimo da nas eliminacija od Kairata dekoncentriše na domaćoj sceni. Evropa ostaje rana, baš kao i prošlosezonska trka za titulu? - Od kako sam se spustio u prvi tim iz škole, izgubili smo titulu, kup i sada Evropu. Valjda će se promeniti - dečački iskreno i zamišljeno rekao je Luka Jović.