XS
SM
MD
LG

Novaković: Na SP je jedini cilj izboriti norme za Rio

 

Svjetski šampion svijeta u dvosjedu zajedno sa Nebojšom Grujićem, kajakaš Marko Novaković ističe za naš portal da je glavni cilj ove godine norma za Rio 2016.godine.

 

Pred kajakašima Srbije ove godine je Evropsko prvenstvo u Češkoj, te Svjetsko prvenstvo u Milanu. Kajak dvosjed Novaković – Grujić odradio je temeljne pripreme, a potvrdu svog kvaliteta su dokazali na Izbornom prvenstvu Srbije, gdje slavili u trci na 200 metara sa rezultatom 32.10 ispred dvosjeda Torubarov – Boltić.

- Pripreme su protekle sasvim solidno i temeljno su odradjene, vrijeme je u suštini svuda bilo malo hladnije nego očekivano, ali na kraju je ispalo sve kako. Ni Nebojša ni ja ne odustajemo od dvosjeda, tako da ćemo zajedno veslati i ove godine – rekao ja Novaković za sportdc.net.


Glavno takmičenje za sve kajakaše ove godine je planetarni šampionat u Milanu, gdje će se vaditi vize za Olimpijske igre u Riju, a Marko ističe da je to najbitniji program ove sezone.

- Na Evropskom prvenstvu ćemo vidjeti kakvi smo ove sezone i da li treba na nečemu da se radi u zavisnosti od toga kako prođemo na istom. Na Svjetskom prvenstvu je jedini cilj izboriti norme za Rio 2016 i to je ujedno i najbitniji program ove sezone. Na to smo usresređeni, a ostala takmičenja ćemo gledati da odradimo što bolje možemo i ne opterećujemo se plasmanom toliko, ali su nam naravno bitna finala – dodao je on.

Evropsko prvenstvo u češkim Račicama je na programu od 01. do 03. maja, a Svjetsko prvenstvo u Italiji od 19. do 23. avgusta.