XS
SM
MD
LG

BRAZIL IGRA TRIGLAV LIGU

 

Brazilski selektor Ratko Rudić dovodi južnoamerički tim u takmičenje Triglav regionalne vaterpolo lige 2015./2016., a igraće na bazenu Višnjik u Zadru...



Regionalna vaterpolo liga dobila je pojačanje, pišu Sportske noivosti. Nakon dugotrajnih pregovora konačno je postignut dogovor da se takmičenju od sljedeće sezone priključi reprezentacija Brazila. Sportskim novostima je to, kako navode, potvrdio selektor južnoameričke reprezentacije, Ratko Rudić.

„U samoj smo završnici realizacije dogovora na kojem više mjeseci radim i trenutno imamo odluku Upravnog odbora Triglav regionalne vaterpolo lige da nas od sezone 2015./2016. prime u takmiče nje. Upravo se vraćam u Brazil na završne konsultacije. Biće to jako dobra prilika brazilskoj repreze ntaciji za sticanje neophodnog iskustva i to kroz igranje utakmica sa jakim konkurentima u najja čoj klupskoj ligi na svijetu. To će im biti dobra priprema za Olimpijske igre. Imamo projekat koji se počinje realizovati, a reprezentacija Brazila bi, nadam se, uskoro trebalo da dobije dva jako kvali tetna igračka pojačanja jer će dobiti brazilsko državljanstvo. U tom slučaju bi Brazil imao solidnu reprezentaciju“, rekao je Rudić čija bi ekipa, kao domaćin, igrala na bazenu Višnjik u Zadru.

I Hrvatskom vaterpolo savezu su nezvanično potvrdili da su dugotrajni pregovori između vođstva Triglav regionalne lige i reprezentacije Brazila privedeni kraju.