XS
SM
MD
LG
25.07.2017 Administrator DC

Zadrugar četvrtoligaš

FK "Zadrugar" iz Bukvika bio je najbolji  u Petoj ligi OFS Brcko, te izborio plasman u  Četvrtu ligu Podrucnog fudbalskog saveza Bijeljina, grupa "Posavina".

Fudbaleri iz povratničke mesne zajednice Brčko distrikta ostvarili su rezultat koji njihov klub i zaslužuje, jer je u predratnom dobu igrao zapaženu ulogu u Medjuopštinskom fudbalskom savezu. 

Po re;ima sekretara kluba, Ilije Jovičića, uprava kluba se konsolidovala, pred početak prošlog prvenstva, obezbedila adekvatne uslove i zasluženo ostvarila cilj koji su postavili pred svoj tim.

" Malo je povratnika u mesnoj  zajednici koji mogu da uspešno igraju fudbal. Zbog toga smo u Upravni odbor kooptirali ljude koji mogu po moći i obezbediti uslove za nesmetano takmičenje, a svojim ugledom i privući fudbalere da igraju za Zadrugar. Pored igrača koji su obezbe dili ulazak u viši rang, moramo dovesti i nekoliko proverenih fudbalera, koji ce biti pojačanje za naš tim. Cilj nam je da u prvoj sezoni osta vrimo opstanak u ligi, vidimo kakve su nam mogućnosti, a za dve godine ostavrimo i ulazak u Regionalnu ligu. Posjedujemo veoma dobru infrastrukturu i očekujem da agilna uprava ostane na okupu i ostavrimo sa ekipom,  koja je spoj mladosti i iskustva,  cilj koji smo postavili pred sebe", optimista je Jovičić.

U ovom prelaznom roku Zadrugar je angažovao  Borisa Kikića i Mirka Okilj  iz Budućnosti Vučilovac, a pregovara se  i sa još nekoliko iskusnih igrača. 

U redove Zadrugara doša je i Nemanja Grekulović, koji je fudbal počeo da igra u brčanskom Jedinstvu, a protekle dvije godine trenirao u beoradskim  klubovima Rad i Brodarac.

"Propisi i neophodni papiri su mi bili prepreka da nastupam u zvaničnim utakmicama za "građevinare". Moji roditelji nisu bili u mogućnosti da obezbede posao i stalni boravak u Beogradu, te zato nisam mogao da se registrujem. Pored uspešnog pohadjanja Geodetske tehničke škole u Beogradu, gde sam uspešno završio drugi razred, trenirao sam i igrao prijateljske i pripremne utakmice za Brodarac, klub koji je osvojio šampionsku titulu Omladinske lige Srbije. želeo sam se takmičarskih utakmica, te sam odlučio da se registrujem i igram za Zadru gar. Kada mi obaveze u skoli dozvole, dolaziću iz Beograda i igrati utakmice. Prvenstvo počinje u avgustu, tako da se nadam uspešnom debiju", rekao nam je novajlija u Zadrugaru, Grekulović. 

Kikić i Okilj


Budućnost Red Star 3 : 0 Sloboda
Bobetino Brdo 1 : 1 Čelik
Zadrugar 3 : 1 Mladost
Borac 0 : 9 Jedinstvo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jedinstvo 14 13 0 1 39
2 Zadrugar 14 11 1 2 34
3 Čelik 14 7 2 5 23
4 Borac 14 5 2 7 17
5 Bobetino Brdo 14 3 5 6 14
6 Budućnost Red Star 14 4 0 10 12
7 Sloboda (-3) 14 4 2 8 11
8 Mladost 14 2 2 10 8