XS
SM
MD
LG

Dejan Golijan i Mia Elek krajem mjeseca na Evropskom prvenstvu

Dejan Golijan i Mia Elek, članovi Džiu džicu kluba Slavija, nastupiće od 26. do 29. oktobra na Evropskom prvenstvu za kadete i juniore u Bukureštu.

Zahvaljujući sjajnim nastupima na Balkanskom prvenstvu u Podgorici, gdje su uzeli srebro, odnosno bronzu, oni su zaslužili da predstavljaju reprezentaciju Republike Srpske u Bukureštu. 

Dejan će nastupiti u kategoriji kadeta do 66 kilograma, a Mia u konkurenciji juniorki do 70 kilograma.

- Ja očekujem da se oni uključe u borbu za jednu od medalja na Evropskom prvenstvu. Naravno, konkurencija je znatno jača, ali vjerujem da moji takmičari mogu biti rame uz rame sa najboljima, rekao je za naš portal trener JJK Slavija i reprezentacije, Ognjen Crnogorac, koji je istakao i da bi plasman od 5-7 mjesta u ovakvoj konkurenciji bio izuzetno dobar rezultat.

On je istakao i da bi svaka pomoć sponzora dobro došla.

- Odlazak u Bukurešt bi nam svakako olakšala finansijska pomoć eventualnih sponzora, pa bih poručio svim ljudima koji bi željeli sponzorisati ovo dvoje uspješnih sportista da se jave kako bismo napravili eventualnu saradnju.

Pored njih troje, reprezentaciju Republike Srpske će predstavljati i još jedan takmičar, junior Nenad Đorđić iz Gradiške, te jedan sudija i generalni sekretar JJSRS.