XS
SM
MD
LG

EL: Maestralni Dončić vodio Real do pobjede protiv Fenera

Košarkaši Real Madrida upisali su novu pobjedu u Evroligi. Oni su u derbiju kola savladali Fenerbahče u gostima, rezultatom 79-77.

Fener je odlično otvorio susret. Igrali su sjajno u odbrani i poveli su sa 17-6. Do kraja prvog perioda Real se vratio, ali Fener je ipak imao pet poena prednosti. U drugom periodu Real je pojačao. Igrali su dosta bolje defanzivno a razigrao se i Luka Dončić. Malo po malo Real je topio prednost Fenera, da bi na odmor otišao sa vodstvom 37-36.

Treći period bio je najljepši dio utakmice. Dosta dobrih poteza sa obje strane i rezultatska klackalica cijelo vrijeme. Real je uspio da sačuva poen prednosti i sa +1 je ušao u poslednjih deset minuta. Fener je u poslednji period ušao dobro i poveli su sa tri razlike. Real je napravio seriju i došao je do +4. Fener je trojkom Datomea smanjio na -1. Tada je na scenu stupio Dončić. Iznudio je faul Nanelija a nepotrebno ga je udario i Veseli pa je Dončić imao četiri bacanja. Tri je pogodio i Real je opet imao +4. Do kraja je Fener smanjio, imali su preko Vonamejkera šansu i za produžetak ali je promašio i Real je slavio.

Real je do pobjede predvodio maestralni Dončić sa 20 poena, osam skokova i deset asistencija, dok je najbolji kod Fenera bio Vonamejker sa 20 poena.

Foto: Evroliga