XS
SM
MD
LG

Sloboda hoće Ligu za prvaka

Fudbaleri mrkonjićke Slobode počeli su pripreme za proljećni dio šampionata.Cilj je plasman u Ligu za pravka i podmlađivanje ekipe.Na „Lukama“  prozivku je izvršio šef stručnog štaba Čedomir Ćulum, a odzvalo dvadesetak fudabalera.Održan je prvi trenig u sportskoj dvorani, gdje će fudbnaleri raditi nekoliko narednih dana iimati testiranja iz fizičke spremnosti.

Uz fudbalere koji su pod ugoorom, prozivci je prisustovao i novajlija- štoper Miloš Crnomaraković, fudbaler koji je ponikao u OFK Beogradu i igrao za više ekipa u Srbiji u sveznom rangu takmičenja. Poslednjih pola godine bio je fudbaler Jedinstva iz Bihaća.Prozivci i prvom trenigu je prisustovao i Branko Peno iz Gorice Šipovo.

Šef stručnog štaba Čedomir Ćulum, kaže da je rješeno pitanje golmana angažovanjem Vladan Kovačevića iz Sarajeva i mladog golmana banjalučkog Borca Srđana Modića.Tu je i juniorski golman Andrej Saladoje vić.U nardnih nekoliko dana znaće se da li će se u Slobodu vratiti iskusni vezista Duško Sakan, koji je proteklih pola godine igrao u Švedskoj.Mrkonjićani su u potrazi i za još jednim klasičnim napadačem, jer zbog povrede nemogu računati na centarfora Miloša Srndovića.

      -Kostur ekipe je ostao iz jesenjeg dijela šampionata.Sa pojačanjima imaćemo dobru i poletnu ekipu.Ukolko Sakan nađe agažman u inostranstvu, onda moramo tražiti rješenje na toj i pozici ji centarfora.Opredjeljnjer stručnog štaba i uprave kulba je da u pronjećnom dijelu šampiona ta podmladimo ekipu i da damo šansu našim mladim fudbaletrima iz juniorskog pogona, ali i okruženja.Mislim da tu ima potencijala i sigiuran sam da će većina njih izboriti mjesto prvo timca- rekao je Ćulum.

Što se tiče ambicija Mrkonjićani priželjkuju plasman u Ligu za prvaka.Imaju 21 bod i zaostaju dva boda za šetoplasiranom ekipom Podrinja.

 -Mislim da imamo realne šanse da izborimo plsman u Ligu za prvaka.Istina imamo nešto teži raspored od Podrinja, ali je sigiurno da će mo dati maksimum da se plasiramo u Ligu za prvaka- rekao je Ćulum.

Plasmanu u Ligu za prvaka nada se i iskusni štoper Bojan Sladojević, koji je po stažu i godinama najstariji fudbaler Slobode.

-Slijede nam jake i kvalitetne priprema, da se što bolje pripremimo i pokušali da ostvaraimo plasman u Ligu za prvaka.Otišlo nam je nekoliko kvalitetnih fudbalera, ali je uprava obezbjedila adekvatne zamjene- rekao je Sladojević.

Slično priča i vezista Srđan Malinović, od kojeg se očekuje da u proljećnom dijelu šampionata bude ključni fudbaler Slobode.

-Želim da odradimo što kvalitetnije pripreme.Da bude što manje povreda, kako bi što spremniji dočekali proljećni dio šampionata.Mislim da uz pojačanja imamo realne šanse da izborimo plasman u Ligu za prvaka- optimista je Malinović.

Stručni štab je planirao odigravanje seda, osam kontrlnih utakmica sa ekipa iz Krajine i okruženja.

-Za pripreme imao šest sedmica.Raduje me da smo startovali na vrijeme.Tri dana radićemo u sportskoj dvorani na testiranju, a potom na našem i stadionu Kupre u Krupi na Vrbasu.Ugovorili smo već mečeve sa Otokom iz Bosanske Otoke, juniorima Borca, Rudrom iz Prijedora, Željezničarem iz Banjaluke, Karanovcem i u pregovorima smo za još dva, tri meča- kaže Ćulum.

 Srndović

Na prozivu je stigao i napadač Miloš Srndović, koji od polovine jesenjeg dijela šampio nata ne igrao zbog povrede noge.

  -Došao sam da se vidim sa klupskim drugovima i ljudima iz uprave kluba.Uspješno sam opareisao nogu Novom Sadu, i oporavak traje dobro.Očekujem da bi se na teren mogao vratiti za dva, tri mjeseca- kaže Srndović.

                                            


Zvijezda 09 6 : 2 Željezničar Sport Team
Tekstilac Kort 0 : 0 Kozara
Napredak 0 : 0 Slavija
Podrinje 0 : 1 Sloga
Sutjeska 1 : 1 Rudar Prijedor
Drina 1 : 1 Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zvijezda 09 22 15 6 1 51
2 Rudar Prijedor 22 14 7 1 49
3 Drina 22 10 8 4 38
4 Slavija 22 9 9 4 36
5 Tekstilac Kort 22 9 7 6 34
6 Podrinje 22 8 3 11 27
7 Željezničar Sport Team 22 7 5 10 26
8 Sloboda 22 8 2 12 26
9 Sutjeska 22 5 8 9 23
10 Kozara 22 3 9 10 18
11 Sloga 22 3 7 12 16
12 Napredak 22 3 5 14 14