XS
SM
MD
LG
20.02.2018 Administrator DC

Danas kreću Crnogorci

Danas kreće drugi dio prvoligaškog šampionata, kada će biti odigrano 20. kolo Prve CFL.

Jesenji šampion je ekipa Sutjeske koja ima čak 13 bodova prednosti u odnosu na aktuelnog šampiona države, trenutno drugoplasiranu Budućnost.

Nikšićani kažu da nije sve gotovo, te da će od prvog kola proljećnjeg dijela igrati kao da je start sezone, dok ekipa iz Podgorice vjeruje da može da sustigne prednost ekipeNikole Rakojevića. Sve u svemu, borba za titulu će i dalje biti jako zanimljiva.

Već u prvom kolu nastavka očekuje nas veliki derbi. Zeta će na “Trešnjici” dočekati Budućnost. Zeta je zadržala gotovo cijeli igrački kadar iz prvog dijela sezone, dok je dosta promjena bilo u timu Vladimira Vermezovića. Stigli su Grbić, Vukčević, Đurišić, Damjanović, Adžić… Klub su napustili prvotimci Melunović, Vukčević Marko, Simović, kapiten Raspopović. Postavlja se pitanje da li je nekadašnji strateg Partizana uspio da posloži kockice?

 Lider Sutjeska već na startu ima težak zadatak. Nikšićani gostuju ekipi Petrovca koja će tražiti bodove spasa pred domaćom publikom…

BORBA ZA EVROPU

Veoma zanimljiva će biti trka za plasman u kvalifikacije za LE. Mladost sa 24 osvojena boda, odnosno, Rudar i Iskra jure Evropu, a pokušaće da im se u borbi za vrh priključe Kom i Grbalj.

Romantičari sa Starog aerodroma dočekuju dobro pojačanu ekipu Dečića. Tuzani su na posljednjem mjestu prvoligaške tabele. Domaćin najavljuje pobjedu, a gosti sa “Tuškog polja” žele da ostanu neporaženi… Očekuje nas jako zanimlj susret na Starom aerodromu. 

Jedan od derbija ovog kola igra u Radanovićima đe će Grbalj dočekati ekipu Rudara iz Pljevalja, dok će Kom ugostiti sastav Iskre iz Danilovgrada.

ČETIRI EKIPE ĆE PREDSTAVLJATI CRNU GORU U EVROPSKIM TAKMIČENJIMA. PRVAK ĆE IGRATI KVALIFIKACIJE ZA LŠ, DOK ĆE DRUGI I TREĆI TIM, KAO I OSVAJAČ KUPA IĆI U KVALIFIKACIJE ZA LE

Pored borbe za Evropu, zanimljivo će biti i u borbi za opstanak na prvoligaškoj fudbalskoj sceni. Za sada se dva tima izdvajaju na samom dnu tabele. To su Dečić koji je posljednji, odnosno Petrovac koji je na 9. poziciji.

Oba tima imaju isti broj bodova – 15. U zimskom prelaznom roku, može se reći da je Dečić odradio “bolji” posao. Klub iz Tuzi pojačali su iskusni igrači Vule Vujačić (Rad); Bojan Lazarević (Grbalj); Matija Božanović (Petrovac); Darko Marković (Željezničar); Tual Humbatov (Pobeda) i reprezentativni golman Moldavije Stanislav Namsasko (Levadiakos).

S druge strane, Petrovac je vratio iskusnog Aleksandra Vujačića, a veliko pojačanje trebao je da bude Slaven Stjepanović, međutim, nekadašnja zvijezda Zete je početkom priprema zaradio povredu koja će ga nekoliko neđelja odvojiti od terena. Takođe, “nebeskoplave” je pojačao i Miloš Kalezić, dosadašnji član Slobode. Cilj kluba je opstanak kroz baraž…

 LISTI STRIJELACA

Napadač Sutjeske Igor Ivanović je prvi dio sezone završio na 1. poziciji liste strijelaca. Sjajni fudbaler je postigao devet pogodaka, gol manje postigao je Nikola Krstović iz Zete dok je sa sedam postignutih golova Božo Marković zauzeo 3. poziciju.

Dosadašnji napadač Budućnosti Alen Melunović je na 4.poziciji sa šest postignutih golova, dok su po pet pogodaka postigli Ćetković i Adrović iz Mladosti, odnosnoVuković iz Grblja.

Izvor:CG fudbal

Sutjeska Nikšić/ Foto: Dejan Kandić (CG FUDBAL)


36 .kolo Telekom 1.CFL
OFK Petrovac 0 : 1 Kom Eurozox
Budućnost 2 : 3 Sutjeska
Rudar 0 : 0 Zeta
Dečić 0 : 3 Iskra
Grbalj 2 : 1 Mladost
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sutjeska 36 24 7 5 79
2 Budućnost 36 14 15 7 57
3 Mladost 36 12 15 9 51
4 Grbalj 36 12 14 10 50
5 Zeta 36 12 13 11 49
6 Rudar 36 13 10 13 49
7 Iskra 36 12 9 15 45
8 Kom Eurozox 36 11 10 15 43
9 OFK Petrovac 36 9 11 16 38
10 Dečić 36 3 12 21 21