XS
SM
MD
LG

EL: Pobjede Fenera i Olija u fenomenalnim susretima

Večeras su na terenima Evrolige odigrana dva velika derbija. Oba susreta su bila izuzetno zanimljiva a pobjede su ostvarili Fenerbahče i Olimpijakos.

Košarkši Fenerbahčea savladali su Real u Madridu, rezultatom 86-83. Od samoga starta moglo se naslutiti da nas očekuje jedan sjajan susret. U prvom periodu ekipe su bile dosta izjednačene pa je nakon deset minuta igre bilo 20-20. Fener je bolje počeo drugi period ali je Real bolje finiširao pa na odmor odlazi sa pet poena prednosti. U nastavku, Fener je zaigrao sjajno. Razigrao se Kostas Slukas, koji je bio nevidljiv u prvom poluvremenu. Sjajnom igrom u napadu, Fener dolazi do preokreta i do tri poena prednosti, pred odlučujućih deset minuta. U poslednjem periodu vidjeli smo veliku borbu i neizvjesnu završnicu. Na kraju je ekipa Željka Obradovića bila i sretnija i spretnija, te je došla do velike pobjede. Fener je do pobjede predvodio Slukas sa 20 poena a sve ih je postigao u drugom poluvremenu. Real je predvodio Kerol sa 15 poena.

Olimpijakos je slavio u derbiju protiv Panatinaikosa sa 87-85 i to nakon produžetka. Od samoga starta gledali smo izjednačen susret. Pao jeste bio bolji u prvom periodu ali se Olimpijakos probudio u završnici prvog perioda. U drugom periodu na terenu je postojao samo Olimpijakos. Fenomenalna igra u odbrani i ubitačan napad, donijeli su Pirejcima +9 na poluvremenu. Treći period bio je veoma tvrd i izjednačen. U takvoj igri bolje su se snašli gosti, koji sa 12 poena prednosti ulaze u poslednji period. Međutim, Pao je odigrao fenomenalno u zadnjem periodu i uspjeli su izboriti produžetak. U dodatnih pet minuta bolje su se snašli gosti iz Pireja, te su došli do veoma važne pobjede. Oli je do pobjede predvodio Roberts sa 18 poena, dok je Kalates predvodio Pao sa 23 poena i deset asistencija.

Foto: Evroliga