XS
SM
MD
LG

EL: Pobjede favorita uz jedno iznenađenje

Ove sedmice odigrano je 25. kolo u Evroligi. U najzanimljivijim susretima pobjede su ostvarile ekipe Reala, Fenerbahčea i CSKA.

Real je savladao Panatinaikos sa ubjedljivih 92-75. Real je ovaj susret igrao bez povrijeđenog Dončića i očekivalo se da se dosta namuče protiv Atinjana. Sam početak to je i nagovještavao. Cijelo prvo poluvrijeme generalno je bilo dosta izjednačeno i na odmor je Real otišao sa poenom prednosti. Međutim, u nastavku je Real bio sjajan. Faktički je samo Majk Džejms igrao u drugom poluvremenu kod gostiju pa je Real samo uvećavao prednost. Na kraju je Real prilično rutinski slavio sa 15 poena razlike. Real je do pobjede predvodio Kozer, koji je imao 26 poena. Najbolji u redovima Panatinaikosa bio je Majk Džejms sa 23 poena.

Košarkaši Fenerbahčea savladali su Žalgiris u gostima, sa 85-78. Šarasov tim sjajno je otvorio susret. Dobrom igrom u odbrani stvarali su dosta problema Feneru i imali su sedam poena prednosti nakon prvog perioda. U drugom periodu gledali smo dosta čvrstu igru a u takvoj igri bolje se snašao Žalgiris, koji na poluvrijeme odlazi sa devet poena prednosti. U trećem periodu Fener je nagovijestio svoj povratak ali je domaći tim sa šest poena prednosti ušao u poslednji period. Tu je do izražaja došao kvalitet Fenera. Sjajnom igrom u napadu, Fener dolazi do preokreta i veoma važne pobjede. Fener je do pobjede predvodio Datome sa 16 poena a najbolji meč u sezoni odigrao je i naš Kalinić, koji je imao 12 poena i šest asistencija. Kod domaćih najbolji je bio Jankunas sa 15 poena.

CSKA je dosta lakše od očekivanog savladao Unikahu sa 101-76. Početak je nagovještavao izuzetno efikasan susret. CSKA je rano došao do dvocifrene prednosti ali se Unikaha nije predavala. Nakon deset minuta igre, domaći su imali deset poena prednosti. U drugom periodu je ta prednost rasla pa je CSKA na odmor otišao sa 14 poena prednosti. U nastavku je Unikaha probala da se vrati ali kada je u trećem periodu Nedović radi druge tehničke isključen, bilo je jasno da Unikaha ne može ništa značajno napraviti. Do kraja susreta prednost je samo rasla do konačnih +25. De Kolo je predvodio domaće sa 23 poena, dok je Nedović predvodio goste sa 15 poena.

U ostalim susretima desilo se jedno veliko iznenađenje. Himki je na domaćem terenu poražen od Milana sa 86-77, što je svakako iznenađenje 25. kola Evrolige. Baskonija je ostvarila pobjedu u španskom derbiju, slavivši sa 81-71 u Valensiji. Makabi je došao do bitne pobjede u borbi za TOP8. Izraelci su slavili kod Efesa, rezultatom 94-81. Pobjedu je ostvario i Olimpijakos, koji je sa 87-79 savladao Bambeg na svom terenu.

Foto: Evroliga