XS
SM
MD
LG

Ugljevik nema konkurenciju

Futsaleri Ugljevika treći put u posljednje četiri godine osvojili su Prvu ligu Republike Srpske.

Nažalost, zbog neispunjavanja uslova oni do sada nisu omogućili ljubiteljima futsala u Bosni i Hercegovini da ih gledaju na najvećoj sceni bh. futsala, a pod velikim je upitnikom i da li će ove sezone željeti nastupiti u elitnom rangu.

Dvorana u Ugljeviku još uvijek nije završena, a postojeća dvorana ne ispunjava ni minimum uslova za takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, pa tako ovi majstori futsala u dresu Ugljevika vjerovatno ponovo neće igrati najviši rang bh.futsala.

Utakmicom Ljubić-Ljubinje spuštena je zavjesa na još jednu sezonu Prve lige Republike Srpske. Sezonu, koja je još jednom pokazala da ima ozbiljnih igrača, ali da FSRS ne prati, kao uostalom i rijetko šta drugo, na adekvatan način ovo takmičenje, i da vlada poprilična neozbiljnost i neorganizovanost.

Na kraju titulu prvaka odnio je, već rečeno, KMF Ugljevik sa 36 bodova iz 14 utakmica. Šest više od drugoplasiranog KMF Beli Anđeo iz Popova polja koji je sakupio nekoliko vrsnih igrača ''petoparca'', ali na kraju nisu mogli preko Ugljevika. Ostale ekipe bile su, što se kaže, u pet deka. 

Ljubinje je na kraju, sa dvije vezane pobjede ovog vikenda, stigao na treće mjesto sa 21 osvojenim bodom. Tik uz njih je Jahorina sa istim brojem bodova. Bod manje ima Kotor Varoš. Čelinac je izgubio dosta ekipe ispadanjem iz Premijer lige BiH, patili su se, pa oni imaju 15 bodova, dok je još jedan nekadašnji premijerligaš, Sokrates, sezonu završio na pretposljednjem mjestu sa devet bodova, a na posljednjoj poziciji je Ljubić sa 8 osvojenih bodova.

Što se tiče ispadanja, sve zavisi od Premijer lige BiH i koliko će klubova iz Republike Srpske ispasti. Ljubić je, kao posljednjeplasirani ispao iz lige, a rasplet situacije čekaju najviše Sokrates i Čelinac, pa se ništa neće znati dok se ne odigra još i ovih pet kola jer su sve ekipe iz Republike Srpske u grčevitoj borbi za opstanak. Brčko zdravlje je jednom nogom već ispalo, a Leotar, Nevesinje i Tango traže svoju šansu da ostanu u premijerligaškom karavanu.

Što se tiče naredne sezone, u Prvu ligu Republike Srpske su ušli KMF Brod iz Broda i KMF Šampion iz Laktaša.

SVE REZULTATE OVE SEZONE I TABELU MOŽETE POGLEDATI OVDJE.


14 .kolo Prva liga RS
Beli anđeo 6 : 4 Čelinac
Ljubić 4 : 8 Ugljevik
Kotor Varoš 5 : 3 Jahorina
Sokrates 1 : 5 Ljubinje
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Ugljevik 14 12 0 2 36
2 Beli anđeo 14 10 0 4 30
3 Ljubinje 14 7 0 7 21
4 Jahorina 14 7 0 7 21
5 Kotor Varoš (-4) 14 8 0 6 20
6 Čelinac 14 5 0 9 15
7 Sokrates 14 3 0 11 9
8 Ljubić (-4) 14 4 0 10 8