XS
SM
MD
LG

Mladost potopila Vogošću

Košarkaši Mladosti u petom kolu Lige za opstanak, u prvenstvu BiH u Mrkonjić Gradun pobjedili su Vogošću 72:69.Mrkonjićani su ovom pobjedom gotvo obezbijedili opstanak u ligi, dok gostima iz Vogošće ostaje grčevita borba da sačuvaju premjer ligaški status.

Košarkaši Mlaodsti do pobjede su došli u dramatičnoj završnici meča.Gosti su prvo poluvrijeme rješili su svoju korist 38:30.Domaći košarkaši, polovinom treće četvtnine prelaze u vodstvo 56:55.Gosti četri minuta prije kraja meča uspjevaju da poravnaju rezultat (61:61).

 Međutim,to je bilo sve što su uspijeli, jer su domaći košarkaši agresivnom igrom sačuvaju prednost i zabilježe važnu pobjedu.

Trener Mladosti Goran Sladojević zadovoljan je igrom svojih košarkaša i važnom pobjedom.

-Mislim da smo zasluženo poobjedili.U prvom poluvremenu smo imali problema, jer je centar gostiju Malcik Dime, rodom iz Nigerije dominiaro pod košem.Momak je načinio osam blokada, bukvalno zatvorio koš Vogošće i razbio nam napadčku igru.Ipak, volja, htjenje, borbenost igrača i manja rotacija gostiju učinili su da smo došli zasluženo do pobjede.Čestitam svojim igračima i publici na podršci.Idemo dalje, a naš je cilj da osvojimo prvo mjesto u Ligi za opstanak.Mže se već reći da smo obezbjedil opstanak 99,9 odsto- rekao je Sladojević.

Treneru gostiju Hamdu Frljku teško je pao poraz, jer je njegova ekipa igrali odlično u prvom poliuvremenu.

-Čestitao bih ekipi Mladosti na pobjedi.Nisu željeli više od nas pobjedu ali su bili sretniji i spretniji u zavaršnici uzakmice.U trećoj četvrtnini smo imali problema, jer naša igra zavisi od Anđela Varnera koji je tada zaradio četiri lične greške.Morali smo ga povući sa parketa, a to se odmah osjetilo u našoj igri, što su domaći košarkaši iskoristili i prekorenuli utakmicu u svoju korist- rekao je Frljak.

U domaćem sastavu Stefan Mijović pstigao je 18, dok je kod gostiju sa 20 poena najefikasniji bio Vladimir Vranić.

     Mladost je u  srijedu domaćin ekipi Bošnjaka, a Vogošća gost Radnika u Bjeljini.

 

                          

Mladost Vogošća / FOTO: Slobodan Dakić


Sloboda 96 : 65 Radnik BN Basket
Student 87 : 80 Bošnjak
Mladost 73 : 69 Vogošća
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Sloboda 25 13 12 38
2 Mladost 25 13 12 38
3 Vogošća 25 8 17 33
4 Student 25 8 17 33
5 Radnik BN Basket 25 7 18 32
6 Bošnjak 25 3 22 28