XS
SM
MD
LG

Krupa vežabala penale

Približava se dan odluke, revanš susret finala Kupa Bosne i Hercegovine u Krupi na Vrbasu između domaće Krupe i sarajevskog Željezničara koji iz prvog meča sa Grbavice donosi dva gola prednosti (2:0). Biće ovo još jedna u nizu istorijskih utakmica za Krupljane koji ispisuju sjajne stranice klupske arhive.

Interesovanje za duel u kanjonu Vrbasa u Krajini je veliko, najprijatnije iznenađenje fudbala “Dejtonske zemlje” ima šansu da trijumfom protiv slavnog kluba ostvari prvi palsman na međunarodnu scenu čime bi zauvek ušli u istoriju evropskog fudbala i evrokupova.

Svesni su u taboru Krupe da su veliku priliku za još bolji uvod propustili u prvoj utakmici u Sarajevu 2. maja, ali se nadaju da će na Dan pobede i Dan Evrope uspeti da stignu i prestignu Željezničar i na taj način osvoje prvi pehar na nivou takmičenja pod okriljem Fudbalskog saveza BiH. U slučaju da Krupa pobedi identičnim rezultatom – 2:0, automatski će se izvoditi jedanaesterci da odluče pobednika.

-Spremamo se i za to, moramo, jer svakakav rasplet je moguć! Nemam ništa protiv ni da slavimo posle boljeg izvođenja jedanaesteraca što je realna opcija. Jer pre samo dvadesetak dana pobe dili smo Željezničar u prvenstvenom duelu na domaćem terenu 2:0. Ta utakmica nam je putokaz, daje nam nadu i realan optimizam. Biće teško. Pred nama je 90 minuta žestoke borbe, ulog je veliki. Sami odlučujemo o svojoj sudbini – istakao je kapiten Krupljana Aleksandar Vukotić za kojeg su se svojevremeno i Sarajlije raspitivale i želele da ga angažuju.

Mladi reprezentativac BiH Nikola Dujaković biće zadužen na sredini terena da gradi akcije i napade domaćina pred, najverovatnije, prepunim tribinama modernog fudbalskog zdanja u Krupi na Vrbasu.

-Učinićemo sve da se pobednički pehar na našem stadionu dodeli nama, da bude još jedan dragoceni eksponat u našoj trofejnoj sali. Željezničar ima lepu prednost iz prve utakmice, šteta je što nismo bar jednom zatresli mrežu rivala u Sarajevu, posao bi nam bio olakšan. Ni ovako nije loše, prednost Sarajlija nije nedostižna. Ako u prvom poluvremenu uspemo da zatresemo mrežu rinala, a svoju sačuvamo sve je moguće, čak i to da za 90 minuta igre ostvarimo rezultat koji će nam obezbediti trofej i izlazak na međunarodnu scenu. Igramo za sebe, ali i fudbal Banjaluke, Republike Srpske i nadamo se da ćemo obradovati sve iskrene poklonike fudbala u Krajini – rekao je Nikola Dujaković.

Mladi Vladimir Ilić je prošle sezone s juniorima Krupe igrao juniorsko finale Kupa BiH protiv Sarajeva (0:4), a ove kao član seniorskog sastava premijerligaša iz Krupe na Vrbasu ima šansu da se raduje pobedničkom peharu i na taj način nadmaši minulu sezonu.

-Lepo je biti deo pobedničkog tima, igrati u finalu i vole bih kada smo već došli do ovoga i da podignemo pehar namenjen pobedniku Kupa BiH. Što se ono kaže kad smo već došli do izvora onda želimo i da se napijemo vode. Priželjkujemo sjajnu fudbalsku atmosferu, pune tribine i veliku podršku, a verujemo da će široki fudbalski auditorijum putem televizije uživati i videti sav potencijal Krupe. Pred nama je istorijski momenat koji moramo da iskoristimo. Verujemo u naš kvalitet i snagu, na terenu moramo da budemo pravi i odvažni. Željezničar nije nepobediv – optimističan je Vladimir Ilić.

Štoper Radosav Aleksić će zbog crvenog kartona protiv Sarajeva u prvenstvenoj utakmici minule subote propustiti finalni susret Kupa BiH sa Željezničarom. Na taj način Krupljani će da budu hendikepirani u defanzivnom redu, a ništa bolja situacija nije ni u ofanzivnoj liniji.

Naime, zbog jednog duela sa Danielom Graovcem u prvom meču na Grbavici napadač Krupe i najbolji strelac Nusmir Fajić zaradio je povredu rebara i morao je da napusti utakmicu. Kako sada stvari stoje neće konkurisati za tim u sredu, što je dodatna glavobolja za šefa stručnog štaba Slobodana Starčevića.

Bilo kako bilo, bez obzora na konačan rezultat i rasplet u Kupu BiH, ostaće zapisano da je mala Krupa u finalu masovnijeg takmičenja igrala protiv velikog Željezničara. Još ako ga i pobedi…