XS
SM
MD
LG

Matović sa stotinu ruku

MRKONJIĆ GRAD-Fudbaleri mrkonjićke Slobode u 6.kolu Lige za opstaanak remizurali su 1:1 sa Slogom iz Doboja.Tako su izbranici Čedomira Ćuluma nastavili sa rasprodajom bodova na „Lukama“, a da tragedija bude veća i u ovom meču primili su jeftin gol.Da bude još tragičnije, to je bio i jedni šut gostiju u okvir gola.Međutim, zalaganjem i htjenjem na terenu zaslužili su bod.Briljirao je golman Darijan Matović, koji je polovinom prvog poluvremena na čudesan način zaustavio šuteve Perovića, Stjepića i Pene.

 Sloboda je povela u 42 minutu golom Mihajla Savanovića.Bila je to dobra akcija Saše Stjepića i mladog Branka Peno, koju je materijalizovao brzongi Savanović.I kada se očekivao kraj poluvremena, koje je sudija Bojan Panić produžio zbog nadokande vremena Sloga je stigli do izjadnječenja, faktički u 46 minutu.Gosti su izveli korner, a Kristijan Ivšić loptu glavom putio ka golu Slobode, koja je u visokom luku zaršila u mreži loše postavljenog golmana Srđana Modića.

Sloboda je mogla do vodstva u šestom minutu.Savanović je s lijeve strane ubacio u petarac gostiju, ali domaći napadači nisu uspijelid a savladaju Matovića.U 28 minutu Peno ne koristi idealnu priliku nakon ubacivanja Savanovića.

 Gosti su tek u 31 minutu zaprijetili nakon brzog kontaranapa, ali je Borislav Lukuć šutirao visoko preko gola.Domaći fudbaleri uzvratili su u 35 , 36, 37 i 38 minutu. U šansi je bio Stjepić nakon asistencije Savanovića, a minut kasnije Matović je na čudesan način zaustavio šut Perovića sa sedam metara.Golman gostiju na sceni je u 37 minutu kada brani šut Stjepića, a a minut kasnije ponovo Perovića.

 U drugom poluvrenmenu gosti su zaigrali agilnije i otvorenije, a domaći fudbaleri brzim kontranapadima ugrožavali gol Sloge.U 46 i 51 minutu zaprijetio je Stjepić ali bez konačne realizacije.Gosti su u 55 minutu brzim kontranapadom bili u prilici, ali bez završnice.Desat minuta kasnije i revanširalu su im se Savanović i Đukelić.

 U 75 minutu sjajna akcija domaćih fudbalera, ali šut Perovića zasutavlja Matović.I gosti su u 86 minutu mogli do gola, ali je Lukić loše zahvatio loptu.Dva minuta prije karaja velika šansa za Slobodu, ali Lazendić ne koristi ubacivanje Savanovića.

 Šef stručnog štaba Slobode Čedomir Ćulum, nije u potpunosti zadovoljan igrom svojih fudbalera i remijem.

 -Ostaje žal što utakmicu nismo rješili u prvom poluvremenu.Imali smo tri stopostone prilike preko Pene, Stjepića i Perovića, ali je Matović odlično reagaovo.Postigli smo gol u 42 minutu i kada smo trebali otći na odmor, u sudijskoj nadoknadi primli smo gol iz kornera i tako vratili ekipu iz Doboja u utakmicu.Gosti do tada nisu uputili ni jedan šut na gol.U drugom poluvremeu zatvorili su se branili, a mi smo pokušaavali probiti njihov čvrsti blok, ali bez uspijeha.Iamo 32 boda i u većini kombinacaija taj zbir bi trebao da obezbjedi opstanak u ligi.Siuran opstanak je sa 33 boda, a mi imo još dvije utakmice na svom terenu i vjerujem u povoljan ishod- rekao je Ćulum.

 Trener gostiju Danimir Mikanović sijao je od sreće što je njegova ekipa osvojila važan bod u borbi za opstanak u ligi.

 -Bila je to prvoligaška utakmica bez nekog naročitog tempa.Mi smo došli po bod i da neizgubimo utakmicu.U tome smo uspijeli i svaki bod nam je važan u brobi za opstanak.Želim da kažem da je bile fer i korektna utakmica i zahvalujejm se domaćinu na tome.Ako želimo da sačuvaamo prvologaški status moramo pobjedilti sve utakmice kuće, a naravno to neće biti nimalo lako- rekao je Mikanović.

  Sloboda će u srijedu na „Lukama“ ugostit banjalučki Željezničar Sport Tim, a Sloga je u Doboja domaćin Kozari iz Gradiške.

Riječ dvije o suđenju.Sudija Bojan Panić iz Prijedora sa svojim pomoćnicima solidno je obavio posao, a u tome su mu pomogli fer igrom fudbaleri oba tima.


Željezničar Sport Team 2 : 0 Sutjeska
Kozara 1 : 1 Napredak
Sloboda 1 : 1 Sloga
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Željezničar Sport Team 28 9 5 14 32
2 Sloboda 28 9 5 14 32
3 Sutjeska 28 8 8 12 32
4 Kozara 28 6 10 12 28
5 Napredak 28 6 7 15 25
6 Sloga 28 5 9 14 24