XS
SM
MD
LG

Presrećni Islanđani

Reprezentacija Islanda u prvom nastupu na Sjetskom prvenstvu remizirala je sa Argentinom koja je u tom meču bila favorit što uspeh Islanđana čini još većim. Posebno kada u obzir uzmemo da je golman Islanda Mesiju odbranio penal.

"Ovo je veliki uspeh za Island. Svakako sam uveren da će Argentina proći dalje na Svetskom prvenstvu i da će stići daleko što ovaj rezultat čini još većim za nas", rekao je nakon meča selektor Islanda Himir Halgrimson.

Argentina i Island su na stadionu Spartaka u Moskvi odigrali nerešeno 1:1. Argentina je povela golom Serhija Aguera u 19. minutu, a četiri minuta kasnije izjednačio je Alfred Finbogason.

"Znaju svi kakav talenat imaju igrači Argentine i zbog toga smo znali da ne smemo da im damo mnogo prostora. Imali smo i mi i oni neke sjajne prilike na ovom meču. Mi smo samo želeli da iskoristimo sve prilike koje nam se ukažu i sav prostor koji iza odbrane ostavi Argentina, ali znate, to je teško kada nemaš loptu u nogama", zaključio je Halgrimson, prenosi Sport klub.

Selektor Argentine Horhe Sampaoli je optimista i pored lošeg početka Mundijala, a branio je i svog najboljeg igrača.

"Mesi je bio u vrlo neprijatnoj situaciji, jer je Island igrao vrlo defanzivno. Nije mogao da pronađe prostor koji mu treba... Mi i dalje verujemo u sebe, znamo da imamo sve što je potrebno za uspjeh", rekao je Sampaoli.

Island u drugom kolu grupne faze igra protiv Nigerije, a Argentina protiv Hrvatske.

Tviter


Island 1 : 2 Hrvatska
Nigerija 1 : 2 Argentina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Hrvatska 3 3 0 0 9
2 Argentina 3 1 1 1 4
3 Nigerija 3 1 0 2 3
4 Island 3 0 1 2 1