XS
SM
MD
LG

Osmatračnica - Finale nakon finala

1. Argentina

2. Francuska

3.Hrvatska

4. Maroko

5....i tako dalje...

pa ponovo

1. Enco Fernandez, najbolji mladi fudbaler...

Mora da su birali/eksperti/ po Mesijevom modelu(konstituciji)

da je Argenitna ispala ranije ne bi vas se i sjetili... zapamtila sam barem četvoricu boljih...živi bili, pa vidjeli......

2. Emilijo Martinez ,najbolji golman

I lažnjak i dupljak...i kao čovjek...Da je pravde, kipić(lopta) bi jutros bio u domu Dominika Livakovića...ili onoga što je juče branio na drugoj strani, Lorisa....Možda bi i Šćesni bio nagradjen da je Levandovski,Mesi pa i Vanja Milinković-Savić, kad bi Vlahović bio..Mbape.!

3. Kilijan Mbape, najbolji strijelac

Ponekad je i ružan gest protivnika, zapravo najveće priznanje za ljudsko postignuće..kao ona minuta ćutnje/za Mbapea/ u svlačionici Gaučosa...jer nisu imali hrabrosti da priznaju..koliko ste daleko ispred njih...a koliko je još/fudbalskog/ vremena pred vama....navijam !

4.Lionel Mesi, najbolji..

jer ste osvojili sve što je u fudbalu...nagrada.!....i svi oko mene su navijali za vas...da na oproštaju /od reprezentacije/ barem za prsa budete ispred svih...onih ranijih...! Ljudi vole ,bajke.....onu priču o siromašnom dječaku koji je postao uzor drugima..to što ste sa 13 godina stigli u tadašnje središte i sjedište(Barselonu). fudbalskog krupnog kapitala se zaboravlja...i to da je , taj kapital oblikovao i vašu biografiju.......a da je bilo temelja..bilo je...i to puno..i sreće...jer da je sinoć u onom poslednjem napadu lopta imala bar malo nepraviliniju putanju , na broju 4. bio bi onaj strijelac, bolji od vas... uživajte..

P.S. Osmatračnica je počela nesmotreno...ili kako "ubiti" vjetar koji je naumio da raznese Romaniju, pa su moji sinusi bili "u zaklonu"i bila je nedjelja...dan za fudbal...sve kasnije bilo je.. da ne iznevjerim sebe..Odgledala sam više od pola ...odigranog...za ono drugo..hvala BHRT-u...i od svake utakmice na " mom televizoru" vidjela sam barem pola sata( koji mazohizam).....Lijepo je da ste razumjeli da je moje znanje o fudbalu ...amatersko...pa niste bili ni zajedljivi ni nadobudni.....najodaniji čitaoci bile su...dame! Ponekad ste mi pisali više Mesindžerom,nego na stranici, ali i to razumijem..jer svi ste bili pravi FB prijatelji.Tu i tamo,pomoglo je i rezervno stručno mišljenje,moj brat..jer ko o penalima zna više ..od bivšeg beka!

E sad...kako je ona " čvarak nedjelja" dobila više lajkova nego sve fudbalske teme zajedno..vrijeme je za...zimovanje...Hvala.

Milka Čeremidžić