XS
SM
MD
LG

Fudbal frend se gledao u Kini

Zahvaljujući internet portalu Foča 24.info, mečevi Međunarodnog turnira „Fudbal frends“ prvi put su mogli uživo da se gledaju na internetu i to u visokoj rezoluciji, a neke od poruka gledalaca pristizale su i na kineskom jeziku.

Uz pomoć savremenih tehnologija, Foča 24.info je na svom Јutjub kanalu uživo prenosio svih 12 mečeva 14. „Fudbal frendsa“, na kome su nastupile ekipe iz Srbije, Hrvatske, Makedonije, BiH, Crne Gore, Slovenije i prvi put Kine.

Zanimljivo je da je među brojnim porukama, koje su pristizale za vrijeme prenosa, bilo i onih na kineskom jeziku, odnosno na neobičnom kineskom pismu.

„ Preveli smo ih na Gugl trenslejteru, uglavnom su to bili pozdravi i pohvale za turnir, ali i za kvalitet slike. Ne znam da li su baš poslane iz Kine ili nekog drugog kraja svijeta, jer je u Kini Јutjub samo djelimično dostupan“, kaže urednik portala Foča 24.info Srebrenko Kunarac.

On dodaje da je mečeve uživo pratilo po oko 250 internet gledalaca, a da snimci utakmica imaju po više od 1.000 pregleda.
 

„Najveće interesovanje bilo za susrete Crvene zvezde sa Željezničarom, Sutjeskom i u finalu sa Rijekom“, kaže Kunarac, koji je snimao sve utakmice.
 

Mečevi Fudbal frendsa najviše su se gledali u Srbiji, BiH i Makedoniji, a turnir se pratio i u Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori, kao i u dijaspori.

Na 14. “Fudbal frendsu” trijumfovali su omladinci “Rijeke” iz Hrvatske, koji su u finalu bili bolji od vršnjaka beogradske “Crvene zvezde”.

Treće mjesto osvojio je “Maribor” iz Slovenije, četvrto domaćin “Sutjeska”, peto “Budućnost” iz Podgorice, šesto “Željezničar” iz Sarajeva, sedmo skopski “Vardar” i osmo “Tjencin Ćuenđen” iz Kine.

Izvor: Radio Foča

Srebrenko Kunarac