XS
SM
MD
LG

Požežani testiraju Kragujevčane

Četvrtu kontrolnu utakmicu u sklopu priprema za novu sezonu u Prvoj ligi Srbije fudbaleri Radničkog 1923 odigraće u sredu, 1. avgusta, kada će na svom „Čika Dači“ ugostiti Slogu iz Požege od 17 časova i 30 minuta.

Dosadašnja tri prijateljska meča pokazala su nekoliko različitih lica kragujevačkog prvoligaša, o čijoj igri se još uvek ne mogu doneti jasni zaključci. Ono što je evidentno, to je da postoji određena razlika između potecijalnih novajlija, koji su već uveliko prihvatili smernice trenera Tešovića, i starosedelaca, koji se još uvek nalaze u procesu usvajanja saveta novog šefa struke.

Naravno, treba imati na umu i to da Radnički 1923 gotovo u potpunosti menja način igre, a to je uvek težak i mukotrpan posao, čiji rezultati ne mogu da budu vidljivi odmah. U svakom slučaju ima dovoljno vremena da stvari „legnu“ na pravo mesto i da se pronađe dobitna kombinacija za zvanične takmičarske utakmice.

Sutrašnji susret sa Slogom, kao i onaj u subotu sa Metalcem, poslužiće kao neka vrsta lakmus papira kako bi se videlo koliko je Radnički 1923 u ovom trenutku kadar da se nadmeće sa ekipama sličnog kvaliteta.

Da su fudbaleri Sloge imali više sreće i koncentracije u završnici prošle sezone, sada bi se zajedno sa kragujevačkim timom nadmetali u Prvoj ligi Srbije. Požežani su sve do poslednjeg kola bili na vodećoj poziciji u Srpskoj ligi Zapad, ali su remijem na gostovanju ekipi FAP-a u Priboju dozvolili Zlatiboru da ih pretekne i plasira se u viši rang takmičenja.

Inače, prijateljski susreti Radničkog 1923 i Sloge u okviru pripremnog perioda poprimili su maltene tradicionalan karaker. Srpskoligaš iz Požege bio je „sparing partner“ Kragujevčanima prošlog leta, a onda i u sklopu zimskih priprema. Ono što je zanimljivo, to je da su se fudbaleri Sloge u oba navrata pokazali kao više nego dostojan rival, pošto je jedan meč završen nerešenim rezultatom, a drugi pobedom Požežana.