XS
SM
MD
LG

Bronzana Snežana Marković

Reprezentativka BiH Snežana Marković osvojila je bronzanu medalju u pojedinačnoj konkurenciji na Balkanskom prvenstvu u stonom tenisu za seniore do 21. godine, koje je održano u turskom gradu Јedrene. Tročlana selekcija BiH čiji je Markovićeva kapiten, i u ekipnom takmičenju osvojila je treće mjesto.

Snežana Marković u četvrt finalu sa 4:2, savladala je igračicu iz Rumunije. U polufinalu je izgubila od Rumunke sa 0:4. Prethodno je u grupi bila bolja od Turkinje i stonoteniserke samoproglašenog Kosova, dok je u eliminacionom meču savladala reprezentativku Bugarske sa 4:3.

- Očekivanja su bila realna da bi mogla da zauzmem treća mjesto tako da sam jako zadovoljna i nadam se da ću ostvariti i evropsku medalju - priča Snežana.

U proteklih sedam mjeseci Snežana je imala dinamačin takmičarski kalendar – kaže selektor reprezentacije Nada Marković. U toku su pripreme za sljedeću sezonu. Odlaske na takmičenje uslovljava besparica.

- U svakom slučaju vidjećemo da omogućimo na bilo koji način da Snežana otputuje na što više zvaničnih evropskih i svjetskih takmičenja - ističe selektor.

U prethodnoj sezoni talentovana Fočanka bila je na evropskim i svjetskim takmičenjima u Luksemburgu, Belgiji, Švedskoj, Španiji i u Rumuniji.

Snežana Marković