XS
SM
MD
LG

Kusmuk: Dokazali smo da se trud uvijek isplati

 

 

Košarkaš sa Pala, Vuk Kusmuk, bio je jedan od najzapaženijih igrača kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine koja je nedavno na Evropskom prvenstvu B divizije u Sarajevu osvojila srebrnu medalju i plasirala se ponovo u elitni razred kadetske nacionalne košarke Evrope.

Malo ko je vjerovao u selekciju Admira Prašovića, ali su na kraju ipak uspjeli stići do velikog uspjeha.

- Čitavo ovo Evropsko prvenstvo vidim kao jedno veliko i nezaboravno iskustvo. Spremali smo se nekih 30-40 dana. Radili smo veoma kvalitetno da bismo postigli ovaj uspjeh. Zasluženo smo osvojili srebrnu medalju i time pokazali mnogima koji nisu vjerovali u nas da se trud uvijek isplati. Ovaj rezultat je kako meni, tako i svima nama podsticaj da još više i napornije radimo, rekao je za naš portal Vuk Kusmuk, košarkaš Gena.

On je statistički bio jedan od najboljih igrača bosanskohercegovačke reprezentacije na ovom prvenstvu.

- Zadovoljan sam svojim učinkom, mada smatram da uvijek može bolje. Samo sam igrao svoju igru i trudio se da dam što veći doprinos ekipi. Taj trud nam se na kraju upotpunosti isplatio.

I pored dobrih igara koje su zapazali i košarkaški radnici prisutni na tribinama, Kusmuk ipak i dalje ostaje u sarajevskom Genu.

- Nemam neke velike planove za narednu sezonu. Mislim da ću ostati u Genu i dalje jer su uslovi za rad odlični, a i sama činjenica da nastupam za tri selekcije kluba mi daje dodatni motiv da ostanem i da se tu još razvijam.