XS
SM
MD
LG

Juniorke Srbije u Tirani

Ženska juniorska odbojkaška reprezentacija Srbije, akuelni vicešampion Evrope od 1. do 9. septembra igraće u Tirani, Albanija na XXVI Evropskom prvenstvu.

Nadmetaće se 12. reprezentacija, a izabranice Marijane Boričić selektora juniorki Srbije igraće u "B" grupi sa Rusijom Njemačkom, Francuskom, Turskom i Slovačkom.

Juniorke Srbije će prvi meč u Tirani odigrati u subotu, 1. septembra od 17.30 časova protiv Rusije, u 2. kolu, u nedelju, 2. septembra od 15.00 časova, Srbija će igrati protiv Nemačke, a u 3. kolu, u ponedeljak, 3. septembra od 20.00 časova protiv Francuske. 

Posle slobodnog dana, Srbija će u 4. kolu, u srijedu, 5. septembra igrati protiv Turske od 17.30 časova, a u poslednjem, 5. kolu, u četvrtak, 6. septembra od 15.00 časova protiv Slovačke.

U "A" grupi snagu odmjeravaju, Albanija, Poljska, Italija, Bugarska, Bjelorusija i Holadija.

Dvije prvoplasirane reprezentacije iz grupa nadmetaće se za poredak od prvog do četvrtog mjesta, a treći i četvrti za plasman od petog do osmeg mjesta.

Na prvenstvu igraju odbojkašice rođene 2000. i mlađe, a titulu pobjednika prvaka Evrope u konkurenciji juniorki brani reprezentacija Rusije.

Juniorke Srbije