XS
SM
MD
LG

Nova medalja sija u JJK ''Slavija''

Džiu džicu klub Slavija odavno se pozicionirao kao jedan od vodećih klubova regiona. Takmičari ovog kluba redovno uzimaju medalje gdje god se pojave, a svakodnevnica je postalo i uzimanje medalja takmičara ovog kluba na najvećim takmičenjima.

Davor Bujak okitio se prošle sedmice u Bolonji na Evropskom kadetskom prvenstvu bronzanom medaljom kao reprezentativac Republike Srpske. Malo je nedostajalo da Bujak uđe u finale, a onda ni zlato ne bi bilo tako daleko, no on je itekako ponosan i na svoju bronzu.

- Biti jedan od najboljih boraca u svojoj kategoriji nije mala stvar. Osvojio sam treće mjesto na Evropskom prvenstvu i veoma sam ponosan na to. Dosta truda i rada je uloženo u to i da nije mog trenera i svojih kolega iz kluba to se ne bi moglo ostvariti. Za to im ogromno hvala, rekao je za naš portal Davor Bujak, a onda se osvrnuo na sam tok prvenstva.

- Mogao sam i bolje da prođem, ali u zadnjim sekundama sam izgubio od Poljaka na kaznu zbog pasivnosti. Ali, Bože moj, idemo dalje, glavu gore i naprijed. Sljedeće godine sam zadnja godina kadeta i potrudiću se da ostvarim što bolji rezultat.

On se posebno zahvalio rukovodstvu Džiu džicu saveza Republike Srpske, ali i sponzorima JJK ''Slavija'' koji su omogućili odlazak njemu i Dejanu Golijanu na prvenstvo Evrope u Bolonju.

- Hvala rukovodstvu našeg Saveza koje je vjerovalo u mene i koji me je poslao na ovo Evropsko prvenstvo. Hvala im što su vjerovali u mene. Takođe, hvala i ljudima koji su pomogli da Dejan i ja iz Slavije odemo u Italiju, gospodinu Ljubiši Ćosiću, načelniku Opštine Istočno Novo Sarajevo, i gospodinu Nedeljku Matiću, direktoru firme Sport plus.